Kompiuterių ėjo pirkti su girtuokliais – įtarimų pardavėjams kilo tik po trečio karto

Rokiškyje nusikaltėliai buvo sugalvoję originalų būdą, kaip lengvai pasipelnyti svetima sąskaita. Jiems tereikėjo surasti sukalbamą girtuoklį ir jo vardu sudarius išsimokėjimo sutartį pasiimti prekes.

Asocialiems asmenis užtekdavo duoti vieną kitą eurą ar pastatyti alkoholio butelį, ir jie be didelių kalbų sutikdavo savo vardu pasiimti kompiuterį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asocialiems asmenis užtekdavo duoti vieną kitą eurą ar pastatyti alkoholio butelį, ir jie be didelių kalbų sutikdavo savo vardu pasiimti kompiuterį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Jul 3, 2021, 8:17 PM

Sukčiai buvo nusitaikę į vieną telekomunikacijų bendrovę.

Prieš kelias dienas telefonu paskambinęs vyras pareiškė norintis išsimokėtinai įsigyti planšetinį kompiuterį.

Anketinius duomenis operatorei padiktavęs skambintojas nurodė, kad užsakytos prekės atsiimti ateis vėliau. Jam buvo priminta, kad neužmirštų atsinešti tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Sutartu laiku į bendrovę atėjo du vyrai. Vienas jų prisistatė pirkėju, o palydovas padėjo jam užpildyti reikiamus dokumentus.

Paskui tokiu pat būdu buvo užsakytas dar vienas planšetinis kompiuteris. Jo atsiimti atėjo jau kiti vyrai.

Tačiau kai trečiąkart vėl buvo užsakytas kompiuteris, bendrovės darbuotojams kilo įtarimas, kad čia kažkas ne taip. Juolab kad prekės atsiimti atėjusį vyrą lydėjo jau matytas palydovas.

Prekybininkai ėmė abu nuodugniai klausinėti. Tuomet šie suprato, kad bus demaskuoti, ir tuščiomis rankomis spruko pro duris.

Įtarę, kad prieš tai paimti du kompiuteriai buvo pasisavinti apgaule, bendrovės darbuotojai parašė policijai pareiškimą.

Pirminiais duomenimis, sukčiai į aferą buvo įtraukę asocialius asmenis. Užtekdavo jiems duoti vieną kitą eurą ar pastatyti alkoholio butelį, ir jie be didelių kalbų sutikdavo savo vardu pasiimti kompiuterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.