Į Lietuvą galintis žengti naujas prekybos tinklas jau vilioja darbuotojus iš konkurentų

Dar kovą pasigirdo kalbų, kad į Lietuvą gali žengti žemų kainų prekybos tinklas „Aldi“, kuris esą suplanavęs greitą ir agresyvią plėtrą. Gegužę skelbta, kad bendrovė „Aldi Nord“ pradėjo penkių vadovų komandos paiešką Lietuvoje. Šios paieškos atvedė iki vieno didžiausių Lietuvos prekybos tinklų „Maxima“.

Imago Images/Scanpix nuotr.
Imago Images/Scanpix nuotr.
Įvairiose pasaulio šalyse šiuo metu veikia daugiau kaip 11 tūkstančių Vokietijos mažmeninio tinklo „Aldi“ parduotuvių.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Įvairiose pasaulio šalyse šiuo metu veikia daugiau kaip 11 tūkstančių Vokietijos mažmeninio tinklo „Aldi“ parduotuvių.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
ZumaPress/Scanpix nuotr.
ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 5:16 PM, atnaujinta Jul 15, 2021, 1:21 PM

„Prieš kurį laiką kai kurie mūsų komandos nariai buvo sulaukę pasiūlymų prisijungti prie „Aldi“. Žinių, kad kolegos būtų išėję dirbti į „Aldi“, neturime“, – naujienų portalui lrytas.lt komentavo „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Sklido gandai, kad „Aldi“ ruošėsi įsigyti ne tik prekybos tinklą „Norfa“, bet ir „Iki“. Tačiau abiejų įstaigų atstovai patikino, kad to nebus.

O „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sakė apie tai, ar jų darbuotojai sulaukė pakvietimų dirbti „Aldi“, komentuoti negalinti, nes tai asmeninis ir privatus darbuotojų reikalas.

Birželį „Delfi.lt“ rašė, kad „Aldi“ įšaldė nekilnojamojo turto (NT) paieškas Lietuvoje bent iki rugpjūčio ir tolesnių veiksmų kol kas nesiims.

Lrytas.lt kreipėsi į „Aldi Nord“, norėdamas sužinoti, kodėl NT paieška sustabdyta ir ar žadėtas bent 15 parduotuvių Lietuvoje dar galėsime išvysti. Taip pat teirautasi, ar vadovų komanda jau surinkta.

Tačiau „Aldi Nord“ atsakė, kad gandų ir spekuliacijų nekomentuoja, todėl nė į vieną klausimą atsakymo ar tikrosios situacijos paaiškinimo nesulaukta. „Aldi Sud“ taip pat atsakė kalbantys tik apie situaciją Vokietijoje, o apie strateginę orientaciją į kitas šalis – jokios informacijos neteikia.

Lrytas.lt primena, kad dar 2018 m. buvęs premjeras Saulius Skvernelis į Lietuvą kvietė ateiti 12 prekybos tinklų. Vienas iš jų buvo ir šis vokiečių tinklas „Aldi“.

Dar kovą paklaustas, ar „Aldi“ iš tiesų atsiras Lietuvoje, S.Skvernelis atsakyti negalėjo, tačiau patikino, kad, jei tai įvyktų, iš to išloštų visi.

Tačiau portalo lrytas.lt kalbinti ekonomistai prognozavo, kad tolimuoju laikotarpiu naujo prekės ženklo atsiradimas Lietuvos rinkoje kainų nesumažintų, tačiau „Aldi“ pirkėjus kurį laiką viliotų mažesnėmis specifinių produktų kainomis.

Tai galėtų paveikti ir rinkos senbuvius, nes konkurencija tik dar labiau didėtų. Galima būtų tikėtis ir paaštrėjusio kainų karo.

Vienas pagrindinių „Aldi“ konkurentų tarptautiniu mastu yra Lietuvoje beveik penkerius metus veikiantis kitas Vokietijos prekybos tinklas „Lidl“, 22-uose miestuose turintis 54 parduotuves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.