Skelbia, kiek turto sukaupė Lietuvos banko valdybos nariai

Valstybinės mokesčių inspekcijos trečiadienį paskelbtos turto deklaracijos rodo, kad iš Lietuvos banko valdybos narių daugiausia turto pernai buvo sukaupęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus. Jis pernai deklaravo turto už 296,24 tūkst. eurų.

G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kuodis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kuodis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Jurgilas.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Jurgilas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 2:06 PM

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas deklaravo turto už 261,46 tūkst. eurų. Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis nurodė turintis turto už 252,50 tūkst. eurų, valdybos pirmininko pavaduotoja Asta Kuniyoshi deklaravo turto už 120,13 tūkst. eurų.

Kadenciją baigusio Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko turtas – 252,50 tūkst. eurų.

Šiais metais turto deklaracijas dėl užimamų pareigų turėjo pateikti daugiau kaip 102 tūkst. gyventojų, iš kurių apie 101 tūkst. savo pareigą atliko laiku“, – teigia VMI viršininko pavaduotojas dr. Martynas Endrijaitis, pridurdamas, jog nedeklaravusių turto dar yra apie 1,1 tūkst. gyventojų, kurie jau sulaukė VMI priminimų ir turėtų tai padaryti nedelsdami.

Pagal Gyventojų turto deklaravimo įstatymą 2020 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo seimo paskirti institucijų ir įstaigų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių, jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai. Taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti įstatyme išvardinti asmenys ir jų šeimos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.