Prezidento patarėjas S. Krėpšta siūlomas į Lietuvos banko valdybą

Į Lietuvos banko (LB) valdybos narius teikiama prezidento Gitano Nausėdos patarėjo, buvusio centrinio banko tarnautojo Simono Krėpštos kandidatūra.

S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į Lietuvos banko valdybos narius siūlomas buvęs ilgametis banko tarnautojas S. Krėpšta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į Lietuvos banko valdybos narius siūlomas buvęs ilgametis banko tarnautojas S. Krėpšta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 9:54 AM, atnaujinta Jul 15, 2021, 10:35 AM

LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus pateikė jo kandidatūrą šalies vadovui, praneša centrinis bankas.

Naujuoju valdybos nariu pasiūlytas trisdešimt septynerių metų ekonomistas Simonas Krėpšta pastaruosius dvejus metus dirba G.Nausėdos vyriausiuoju patarėju, yra Prezidentūros Ekonomikos ir socialinės politikos grupės vadovas. Prieš tai S. Krėpšta daugiau nei 10 metų dirbo Lietuvos banke.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas BNS pabrėžė, kad G.Šimkus komitetui yra žadėjęs, kad politiškai motyvuotų paskyrimų centrinio banko valdyboje nebus.

„Tai šis siūlymas šiek tiek nustebino. Kita vertus, reikia pripažinti, jog S. Krėpšta yra stiprus kandidatas, turi reikiamų kompetencijų, reikšmingą darbo patirtį viešajame sektoriuje ir puikiai susitvarkys su naujomis pareigomis“, – teigė parlamentaras.

Profesinę karjerą S.Krėpšta pradėjo 2006 metais viename iš komercinių bankų, o nuo 2008 metų iki 2019 metų dirbo Lietuvos banke – pradėjęs tarnybą Finansinio stabilumo skyriaus ekonomistu, vėliau užėmė aukštesnes pareigas, tapdamas Finansinio stabilumo departamento Makroprudencinės politikos skyriaus viršininku, Finansinio stabilumo departamento direktoriumi.

Pastaruosius porą metų vadovavo Prezidentūros Ekonomikos ir socialinės politikos grupei, kuri koordinuoja ekonomikos, finansų, inovacijų, sveikatos, socialinės politikos sričių klausimus.

Šiuo metu LB valdyboje dirba keturi asmenys: valdybos pirmininkas G.Šimkus, pirmininko pavaduotojai Asta Kuniyoshi ir Raimondas Kuodis, valdybos narys Marius Jurgilas.

Pagal Lietuvos banko įstatymą centrinio banko valdybos pirmininko pavaduotojus ir valdybos narius šešeriems metams skiria šalies prezidentas Lietuvos banko valdybos pirmininko teikimu.

S.Krėpšta buvo minimas tarp galimų kandidatų užimti Lietuvos banko vadovo pareigas, apie tokią galimybę žiniasklaidai sausį yra kalbėjęs ir prezidentas G.Nausėda. Vėliau į LB valdybos pirmininkus pasiūlyta G.Šimkaus kandidatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.