Šalia Klaipėdos vystys naują gamybos kompleksą: per 90 mln. eurų investicijų ir šimtai darbo vietų

Didžiausias Baltijos šalyse SBA grupei priklausantis baldų sektorius imasi naujo investicinio projekto – šalia Klaipėdos besiplečiančiame SBA industrinių inovacijų slėnyje iškils robotizuotas baldų gamybos kompleksas. Keliais etapais į projektą SBA grupė investuos daugiau nei 90 mln. Eur, o naujoje gamykloje dirbs daugiau nei 600 žmonių. Ekonomikos ir inovacijų ministerija kompleksui suteikė stambaus investicinio projekto statusą.

Nauja SBA gamykla vizualizacija.<br>Pranešimo autorių vizualizacija
Nauja SBA gamykla vizualizacija.<br>Pranešimo autorių vizualizacija
Nauja SBA gamykla vizualizacija.<br>Pranešimo autorių vizualizacija
Nauja SBA gamykla vizualizacija.<br>Pranešimo autorių vizualizacija
E.Valentinavičius.<br>Pranešimo autorių nuotr.
E.Valentinavičius.<br>Pranešimo autorių nuotr.
R.Kižienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
R.Kižienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-07-15 09:44, atnaujinta 2021-07-15 10:12

„Siekdami stiprinti Lietuvos eksporto pozicijas globaliose rinkose turime užtikrinti gamybos mastą ir žengti inovacijų priešakinėse linijose. Viena didžiausių Vakarų Lietuvoje plyno lauko investicijų padės pasiekti abu šiuos tikslus.

Didelės gamybos apimtys, inovatyvūs robotikos ir automatikos sprendimaiؘ neįmanomi be šimtų kvalifikuotų žmonių, kurie bus tikrieji naujojo komplekso šeimininkai. Susitelkusi komanda intensyviai dirba, kad naujasis kompleksas iškiltų kuo greičiau, o gamyba paleista jau kitų metų pavasarį“, – sako SBA grupės viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Įvertinusi planuojamas gamybos apimtis ir naujajame komplekse dirbsiančių žmonių skaičių, Ekonomikos ir inovacijų ministerija kompleksui suteikė stambaus investicinio projekto statusą. Tai pirmasis tokiu statusu įvertintas projektas Lietuvoje. Pagal stambaus projekto investicijų sutartį, investuotojas įsipareigoja per penkerius metus įsteigti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų ir investuoti ne mažiau kaip 20 milijonų eurų privačių kapitalo investicijų.

Planuojama, kad 100 proc. naujoje gamykloje pagamintų korpusinių baldų bus eksportuojama į užsienio rinkas. Naujasis kompleksas SBA industrinių inovacijų slėnyje iškils šalia jau veikiančio SBA grupės logistikos centro „Innovo logistika“ ir baldų komponentų gamyklos „Laminn“, kurie pradėjo veikti praėjusiais metais.

„SBA industrinių inovacijų slėnyje kuriamas klasteris atveria galimybes sinergijoms, kurios reikšmingai didina visos gamybos grandinės efektyvumą ir įgalina mus kurti dar aukštesnę pridėtinę vertę. Kartu tai strategiškai svarbi vieta dėl patogaus susisiekimo sausumos ir vandens keliais: šalia automagistralės bei jūrų uosto. Artimiausiais metais numatome ir tolesnę slėnio plėtrą“, – sako 6 baldų fabrikus ir logistikos centrą valdančios „SBA Home“ generalinė direktorė Raimonda Kižienė.

SBA grupė šiais metais paskelbė žengianti į naują strateginės plėtros etapą. Per kelerius artimiausius metus numatoma investuoti apie trečdalį milijardo eurų bei sukurti 800 naujų darbo vietų. Strategijoje numatytos priemonės leis grupei kasmet pajamas didinti dviženkliais skaičiais, o per artimiausius trejus metus konsoliduotus pardavimus padidinti daugiau nei pusantro karto.

SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA Home“, valdanti baldų gamybos įmones „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Germanika“, „Visagino linija“, „Mebelain“ ir „Laminn“. Taip pat minkštųjų baldų gamintojas „Kauno baldai“. Be baldų gamybos, SBA grupė veikia NT ir tekstilės sektoriuose. Grupės įmonėse iš viso dirba apie 5000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.