Vieno kambario butas už vilos Graikijoje kainą: per pandemiją Rusijos kurortai pabrango trečdaliu

Per dvejus metus, kai pasaulyje įsisiautėjusi kovido pandemija privertė uždaryti valstybių sienas, trumpalaikės nuomos būstų paklausa turistų pamėgtose Rusijos vietovėse, palyginti su 2019 m., padidėjo 85 proc., o kainos populiariausiuose kurortuose pašoko trečdaliu. Už tiek, kiek sumokėsite nuomodamiesi vieno kambario butą Sočyje, galite nakčiai išsinuomoti laivą Porte (Portugalija) ar nedidelę vilą su vynuogynu Graikijoje 13 km nuo oro uosto.

 Sočis.<br>YourNewsUktv/pixabay.com nuotr.
 Sočis.<br>YourNewsUktv/pixabay.com nuotr.
 Sočis.<br>InessaTokmina/pixabay.com nuotr.
 Sočis.<br>InessaTokmina/pixabay.com nuotr.
 Sočis.<br>Selena13/pixabay.com nuotr.
 Sočis.<br>Selena13/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 10:46 PM

Didžiausios trumpalaikės nuomos būsto kainos – Krasnodaro krašte, kurį pernai aplankė per 6 mln. žmonių. Nepaisant išliekančių pandemijos ribojimų, ir šiemet paklausa didelė.

Sočyje už parą vidutiniškai teks atiduoti 3890 rublių (44,3 euro) (skaičiuodami vidurkį analitikai neįtraukė pačių pigiausių ir pačių brangiausių būstų). Tai – didžiausia kaina iš visų nagrinėtų turistinių vietovių.

Kitame populiariame Juodosios jūros kurorte Gelendžike nakvynė atsieis 3440 rublių (39,2 euro).

Po šių kurortų rikiuojasi Kaliningradas ir jo apylinkės: Zelenogradskas (3780 rublių arba 43,1 euro) ir Svetlogorskas (3430 rublių arba 39,1 euro).

Daugiau nei 3 tūkst. rublių už nakvynę teks pakloti lankytinomis vietomis garsiuose Maskvoje (3160 rublių arba 36 eurai) ir Sankt Peterburge (3180 rublių arba 36,2 euro).

Skaičiuojama, kad, pučiantis paklausai, o tuo pačiu padidėjus ir kainoms, jos labiausiai pakilo Svetlogorske (+34,5 proc.), Mineraliniuose Vandenyse (+33,9 proc.), Zelenogradske (+26,9 proc.) ir Piatigorske (+26,1 proc.). Nuoma parai čia šoktelėjo netgi daugiau nei Sočyje ir kituose Juodosios jūros kurortuose: Sočyje kainos kilo 23,5 proc., Gelendžike – 23,4 proc.

Tarp poilsiautojų paklausiausi vieno ar dviejų kambarių butai.

Pigiausias variantas – vadinamosios dačios, kurių kainos, priklausomai nuo vietovės, gali siekti ir 2 tūkst. (22,8 euro), ir 4 tūkst. rublių (45,6 euro). Panašiai tiek pat prašoma už kotedžus. Kiek brangiau poilsiautojai moka už namus – nuo 2 tūkst. rublių (22,8 euro) Jesentukuose iki 9 tūkst. rublių (102,6 euro) Kaliningrade.

Apsistoti viešbutyje kainuoja vidutiniškai 78 proc. brangiau nei nuomotis būstą privačiai. Mažiausias – 10,4 proc. – skirtumas šiame segmente – Maskvoje. Greičiausiai taip yra dėl to, kad tiek viešbučių, tiek privačių nakvynės paslaugas siūlančių asmenų mieste gana daug, rašo gazeta.ru.

Tačiau kai kuriose vietovėse – atvirkščiai: nakvoti viešbutyje pigiau nei apsistoti privačiame sektoriuje. Sočyje naktis apartamentuose kainuoja vidutiniškai 7,7 tūkst. rublių (87,7 euro) arba 38 proc. brangiau nei trijų žvaigždučių viešbutyje.

Čia reikia paminėti, kad daugelyje viešbučių į kainą įskaičiuoti pusryčiai, vieta automobiliui, bevielis internetas ir panašiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.