„Ignitis grupė“ įžengė į Latviją – įsigijo tris plėtojamus vėjo parkus

Tarptautinė energetikos bendrovė „Ignitis grupė“ žengia į Latvijos atsinaujinančios energetikos rinką ir įsigyja tris šiuo metu vystomus vėjo parkų projektus. Tai – pirmieji grupės žaliosios gamybos projektai Latvijoje. 

„Ignitis“ plėtos vėjo jėgaines Latvijoje.<br> A.Srėbalienės nuotr.
„Ignitis“ plėtos vėjo jėgaines Latvijoje.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 9:41 AM

„Ignitis grupės“ valdybai pritarus, grupės dukterinė bendrovė „Ignitis renewables“ ketvirtadienį sudarė sąlygines sutartis dėl trijų Latvijos bendrovių, vystančių vėjo parkų projektus Latvijoje, 100 proc. akcijų įsigijimo. Šių ankstyvoje vystymo stadijoje esančių vėjo parkų bendra galia siekia apie 160 MW.

Latvija yra viena iš mums strategiškai svarbių rinkų, o šių projektų įsigijimas yra nuosekliai įgyvendinamos grupės strategijos rezultatas. Iki 2030 m. esame numatę žaliosios gamybos portfelį išplėsti iki 4 GW, todėl ir toliau aktyviai ieškosime plėtros galimybių visose Baltijos šalyse bei Lenkijoje“, – sako „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

Pasirašytose sutartyse numatyta, kad pardavėjai turės išvystyti jėgainių projektus iki statybos darbų etapo, o gavus statybų leidimus – perleisti akcijas „Ignitis renewables“.

„Ignitis grupei“ tai bus pirmieji tokie žaliosios gamybos segmento projektai, kai perkamų parkų vystytojai ir toliau bus atsakingi už jų vystymą. Pažymėtina, kad „Ignitis renewables“ aktyviai įsitrauks į sprendimų priėmimą, o vystytojams gavus statybų leidimus, pati ieškos rangovų vėjo elektrinių statybai ir statybos darbų vykdymui.

Planuojama, kad šių vėjo parkų statybos darbai turėtų prasidėti 2024–2025 m., komercinės veiklos pradžia planuojama 2025–2027 m.

Preliminari bendra investicijų suma sieks iki 200 mln. Eur, iš kurių objektų įsigijimo kaina neviršija 10 proc. sumos. Įsigijimo kainos išmokėjimas priklauso nuo sutartyse numatytų vystymo etapų pasiekimo.

Išvystyti projektai veiks rinkos sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.