Teismas nusprendė: M. Marcinkevičius turi atlyginti „Vilniaus prekybai“ 81 mln. eurų žalą

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti nepakeistą Vilniaus apygardos teismo 2021 m. balandžio 8 d. sprendimą, kuriuo ieškovei „Vilniaus prekybai“ iš atsakovo, smulkiojo akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus priteista 81,25 mln. eurų dydžio žala. M.Marcinkevičius taip pat yra įpareigotas sumokėti 5 proc. palūkanas nuo priteistos sumos už laikotarpį nuo 2016 m. liepos mėnesio bei kompensuoti bylinėjimosi išlaidas.

M.Marcinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
M.Marcinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Aug 18, 2021, 10:47 AM

2019 m. gruodžio 20 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas neskundžiama nutartimi konstatavo, kad M.Marcinkevičius neteisėtai ir nesąžiningai prašė sustabdyti prekybos centrų „Akropolis“ pardavimo sandorį ir įpareigojo pirmos instancijos teismą M.Marcinkevičiaus padarytos žalos dydžio klausimą nagrinėti iš naujo.

Ginčas susijęs su 2016 m. gegužės mėnesio sandoriais, kada „Vilniaus prekyba“ iš Maltos bendrovės „Relvit“ įsigijo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ valdančių ir kontroliuojančių bei kitą nekilnojamąjį turtą valdančių įmonių akcijas. Galutinė sandorio vertė – daugiau nei 400 mln. eurų.

Anot „Vilniaus prekybos“, ji būtų įsigijusi įmones dar 2015 metais, tačiau M.Marcinkevičius siekė stabdyti sandorį, o dėl M. Marcinkevičiaus veiksmų sandoris buvo užvilkintas ilgiau kaip metus – per tą laiką „Akropolių“ rinkos vertė padidėjo, todėl „Vilniaus prekybai“ už juos teko sumokėti 81,25 mln. eurų didesnę kainą, nei buvo suderėta anksčiau.

„Vilniaus prekyba“ kreipėsi į teismą siekdama prisiteisti nuostolius, patirtus dėl neteisėto sandorio vilkinimo.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?