A. Armonaitė Baltarusijos rinkoje veiklą vykdžiusioms įmonėms subsidijų nežada: jie žinojo, kur daro verslą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako nematanti pagrindo subsidijuoti dėl politinės įtampos tarp Baltarusijos ir Lietuvos veiklą apribojusių įmonių patirtus nuostolius. Ministrės manymu, Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmai ten investavusiems Lietuvos verslininkams neturėjo būti netikėtumas.

Baltarusijos rinkoje veiklą vykdžiusioms įmonėms subsidijų nežada.<br>V.Skaraičio nuotr.
Baltarusijos rinkoje veiklą vykdžiusioms įmonėms subsidijų nežada.<br>V.Skaraičio nuotr.
Baltarusijos rinkoje veiklą vykdžiusioms įmonėms subsidijų nežada.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Baltarusijos rinkoje veiklą vykdžiusioms įmonėms subsidijų nežada.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-08-24 09:13

„Kaimyninėje šalyje tie pokyčiai, kurie vyksta, ir mūsų ekonominis bendradarbiavimas kelia tam tikrų iššūkių tam tikrai daliai mūsų verslų. Tačiau akivaizdu, kad tokioje rinkoje kaip Baltarusija, veikimas nėra kažkokia naujiena ar staigmena Lietuvos verslui, jog tai yra autokratinė ar totalitarinė valstybė“, – antradienį LRT radijui sakė A.Armonaitė.

Pasak ministrės, dabar Lietuvai svarbiausia ieškoti daugiau rinkos alternatyvų.

„Tai yra rizika, kuri buvo prisiimta. Natūralu, kad rizika pasireiškia į vieną ar į kitą pusę. Mes, žinoma, irgi diskutuojame, kaip galbūt būtų galima trumpuoju laikotarpiu amortizuoti tuos pokyčius, tačiau aš noriu pasakyti, jog tikslas yra daugiau pasirinkimų, daugiau rinkų ir daugiau alternatyvos“, – aiškino politikė.

Visgi ekonomikos ministrė pažymėjo, kad toks amortizavimas nereiškia, jog verslams bus subsidijuojami dėl sustabdytos ar apribotos veiklos patirti nuostoliai, kadangi į Baltarusijos rinką investavę verslai, jos manymu, puikiai žinojo, ką daro.

„Kai kurioms įmonėms galbūt trūksta apyvartinių lėšų, tai valstybė turi finansinių instrumentų ir mes juos nagrinėjame, kaip galbūt būtų galima paskatinti. Tačiau pasakysiu tiesiai – apie jokias subsidijas mes kalbėti negalime. Taip, suprantame, kad yra sunkumų, tikimės, jog jie yra laikini, tačiau kai darai verslą Baltarusijoje, tu žinai, kur tu jį darai“, – įsitikinusi A.Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.