Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų

2020-ųjų pabaigoje verslo paslaugų centrą Vilniuje įkūrusi JAV medicinos technologijų bendrovė „Dexcom“ dar šiemet žada įdarbinti beveik 200 specialistų, o iki 2023 m. planuoja komandą išauginti iki 400 darbuotojų. Nuolatinės gliukozės stebėsenos, skirtos diabetu sergantiems žmonėms, technologijų lyderė didžiausią plėtrą numačiusi produkto techninio aptarnavimo, priežiūros, kokybės ir finansų komandose.

Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viena didžiausių JAV medicinos technologijų kompanija Lietuvoje įdarbins 400 darbuotojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 12:28 PM

Pasak „Dexcom“ personalo vadovės Rūtos Ivanauskienės, nors šiuo metu pasaulinėje darbo rinkoje pastebimas tam tikrų specialistų stygius, tarp potencialių darbuotojų stebima tendencija – jie neskuba priimti gauto pasiūlymo, prieš tai neišsiaiškinę, ar jų darbo vieta suteiks prasmę, ne tik užtikrins stabilumą.

„Anksčiau tokios papildomos naudos kaip sveikatos draudimas, finansiniai priedai, renginiai, laisvos dienos bei, žinoma, konkurencingas atlyginimas padėdavo pritraukti darbuotojus, tačiau dabar tai – higiena, kurios tikimasi iš kiekvieno darbdavio. Šiuo metu į darbo pokalbius atėję žmonės klausia, kokia yra mūsų misija – jie ieško prasmingo darbo ir šis aspektas įgauna vis daugiau reikšmės bei lemia kandidato pasirinkimą“, – pasakoja ji.

Anot R.Ivanauskienės, kompanijos gaminami nuolatinės gliukozės matuokliai kasdien gelbsti daugybę diabetu sergančių žmonių gyvybių.

Šios bendrovės specialistai ne tik nuolat padeda produkto naudotojams, patiriantiems ligos keliamų iššūkių, bet tuo pat metu jie suteikia galimybę tinkamai kontroliuoti diabetą bei gyventi visavertį gyvenimą. Todėl kalbant su kandidatais didžiausias dėmesys skiriamas empatiškiems ir mokantiems įsiklausyti specialistams.

Vilniuje įsikūręs pagrindinis bendrovės verslo operacijų ir klientų aptarnavimo centras teiks paslaugas Europos, Afrikos ir Artimųjų Rytų regionams, daugiausiai žmonių bendrovė pasamdys į produktų techninio aptarnavimo, produktų priežiūros ir kokybės bei finansų komandas. Artimiausiuose planuose – projektų valdymo, robotinių procesų automatizavimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo komandų augimas.

Darbuotojų paieškoje neliko geografinių ribų

Pašnekovės teigimu, šiuo metu tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje fiksuojamas itin didelis darbuotojų trūkumas. Nors pandemija smarkiai pakoregavo nusistovėjusius darbuotojų samdymo procesus, tuo pačiu suteikė ir abipusės naudos darbdaviams ir kandidatams – bendrovė naujus kolegas priima nepaisydama geografinių ribų.

„Nauja realybe tapęs nuotolinis darbas lėmė sumažėjusį darbuotojų vietos aktualumą bei ištrynė anksčiau buvusias jų paieškos lauko ribas. Būtent dėl to naujus komandos narius samdome visoje Lietuvoje, jiems siūlydami nuotolinio ar hibridinio darbo galimybę. Ir nors prioritetą teikiame vietiniams talentams, specialistų ieškome ir užsienyje bei kviečiame juos persikelti čia“, – sako personalo vadovė.

Lietuvą pasirinko dėl talentų profesionalumo ir reguliacinės sistemos

Kalbėdama apie bendrovės pasirinkimą įsikurti Lietuvoje, personalo vadovė akcentuoja didelį profesionalų pasirinkimą, išplėtotą gyvybės mokslų sektorių ir tolesnės plėtros galimybes. Kompanija nuolat ieško naujų galimybių bendrovės augimui ir plėtrai į naujas rinkas.

Pasirinkome paslaugų centrą įkurti Lietuvos sostinėje, kuri išsiskyrė palankiomis sąlygomis verslo vystymui bei aukštų kompetencijų turinčiais specialistais. Pastarasis rodiklis mums itin svarbus numatant ateities komandos plėtrą – vien šįmet planuojame įdarbinti 200 savo srities specialistų“, – teigia R.Ivanauskienė.

Šiuo metu bendrovė yra įsikūrusi Vilniuje, „Business Stadium North“ verslo biurų pastate. Įmonė 2022 m. pradžioje kelsis į 6 tūkst. kv. m ploto patalpose buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje statomame verslo centre „Business Stadium North East“. Jau anksčiau bendrovė skelbė, kad šiemet kovą sudaryta biuro nuomos sutartis buvo didžiausia Baltijos šalyse 2021 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.