Prekybos alkoholiu pažeidimų kasmet mažėja: šiemet Rugsėjo 1-ąją nustatytas vos vienas

Šiemet, Rugsėjo 1-ąją Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) su policijos pareigūnais nustatė tik vieną draudimo šią dieną prekiauti alkoholiniais gėrimais pažeidimą.

Daugėja žmonių, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą ir išvis nevartoja alkoholio.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugėja žmonių, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą ir išvis nevartoja alkoholio.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugėja žmonių, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą ir išvis nevartoja alkoholio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugėja žmonių, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą ir išvis nevartoja alkoholio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 4:52 PM, atnaujinta Sep 6, 2021, 6:09 PM

Trečiadienį, Rugsėjo 1 d., buvo atlikta 14 patikrinimų, kurių metu nustatyta, kad keturios alkoholio prekybą vykdančios įmonės nedirbo, devyniose pažeidimų nenustatyta ir tik vienoje įmonėje buvo nustatyti pažeidimai dėl alkoholio pardavimo išsinešti rugsejo 1 d., taros dydžio ir ženklinimo.

Patikrinimus atliko Departamentas kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnais. Departamento atstovai džiaugiasi, kad pažeidimų kasmet užfiksuojama vis mažiau.

Departamento duomenimis, 2017 m. buvo nustatyti 5 pažeidimų atvejai, 2020 m. – 1. Taip pat pastebimai mažėja apsinuodijimų alkoholiu pirmąją mokslo metų dieną – 2005 m. buvo nustatyti 32 tokie atvejai, iš jų 25 nepilnamečiai, 2018 m. – 6 atvejai, iš jų 3 nepilnamečiai, 2020 m. – 5, iš jų 1 nepilnametis. Tokie teigiami pokyčiai sietini ne tik su verslo socialiai atsakingesniu požiūriu ir elgesiu, bet ir su didėjančiu gyventojų sąmoningumu alkoholio vartojimo klausimais, didesniu valstybės dėmesiu prevencijai, socialinei reabilitacijai.

Daugėja žmonių, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą ir išvis nevartoja alkoholio. Pavyzdžiui, 2014 m. išvis alkoholį nevartojančių gyventojų buvo 14 proc., o 2020-aisiais – 29 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.