Suformuota nauja Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovų komanda

Pirmadienį Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) prezidiumo posėdyje ketverių metų kadencijai išrinkti viceprezidentai ir pristatytos strateginės veiklos kryptys.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovų komanda. <br>KKPDA nuotr. 
Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovų komanda. <br>KKPDA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 9:38 PM

Naujuoju KKPDA prezidentu birželį tapusio Mariaus Horbačausko siūlymu, prezidiumas patvirtino tris viceprezidentus. Jais tapo bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas, bendrovės „Gaschema“ generalinis direktorius Valdemaras Vareika ir Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka.

„Subūrėme stiprią ir aktyvią komandą. Viceprezidentai – gerai žinomi, savo sritį puikiai išmanantys žmonės, kurie atstovauja tam, kas siejasi su mūsų asociacijos misija. V. Vareika yra tradicinės pramonės atstovas. L. Skardžiukas atstovauja dideliam transporto ir paslaugų sektoriui.

E. Valatka – mokslo bendruomenės atstovas. Tikiu, veikdami kartu ir pasitelkę mūsų visų turimą patirtį bei kompetencijas, daug nuveiksime, sėkmingai vienydami verslo, mokslo ir visuomenės interesus. Pramonės transformacija, verslo ir mokslo bendradarbiavimas, verslo įvaizdžio gerinimas bus aktualiausi darbotvarkės klausimai“, – teigė KKPDA prezidentas M. Horbačauskas, vėliau apžvelgęs ir veiklos strategines kryptis, kurios turėtų padėti užtikrinti verslo plėtrai ir konkurencingumo stiprinimui reikiamas sąlygas.

Pagrindine strategine asociacijos veiklos kryptimi, kaip numatoma, taps pramonės transformacija ir konkurencinių pranašumų sukūrimas.

Posėdyje kalbėta apie tai, kad pramonės laukia daug iššūkių, sprendžiant strateginius aplinkosaugos ir klimato kaitos klausimus, spartinant įmonių technologinį atsinaujinimą ir inovacijų diegimą. Todėl žiedinė ekonomika, žalioji ekonomika, CO2 emisijos mažinimas, skaitmenizacija taps esminėmis asociacijos darbotvarkės temomis.

„Reikia tinkamai pasiruošti artėjančiai pramonės transformacijai, būti vedančia ir informuojančia, konsultuojančia organizacija, kuri asociacijos nariams pagelbėtų transformuojantis sukurti konkurencinius pranašumus ir gebėjimus sėkmingai veikti besikeičiančioje aplinkoje. Atsižvelgiant į visus šiuos laukiančius iššūkius, būtinas verslo įmonių, mokslo įstaigų ir savivaldos sujungimas transformacijos procese“, – pabrėžė M. Horbačauskas.

Anot jo, didelis dėmesys bus skiriamas verslo ir mokslo bendradarbiavimui mokslinių tyrimų srityje ir pramonės transformavimo procese ieškant efektyvių sprendimų. Taip pat – siūlymų pateikimui valstybinėms institucijoms aktualiais švietimo, praktinio verslumo ugdymo mokyklose, darbuotojų rengimo klausimais.

Svarbi strateginė verslo įvaizdžio gerinimo visuomenėje veiklos kryptis – verslo „antidemonizacija“, aiškinant visuomenei per gerus pavyzdžius, kad verslas – ekonomikos gerovės šaltinis ir sukuriamos naudos visuomenei teikėjas.

M. Horbačausko teigimu, jo vadovaujamos asociacijos veikla bus nukreipta į dalyvavimą švietimo įstaigų karjeros dienose, į praktinio verslumo įgūdžių perteikimą ne tik Kauno regiono, bet ir visos Lietuvos mokiniams bei ekonomikos mokytojams, į studentų praktikas.

Asociacijos nariai galės save realizuoti visuomenei naudingoje veikloje, dalyvauti įgyvendinant bendrus socialinius, kultūrinius projektus.

„Nauja aktuali veiklos kryptis – sąžiningas valstybės ir verslo konkuravimas. Inicijuosime diskusijas drauge su Lietuvos pramonininkų konfederacija ir suformuluosime siūlymus valdžios institucijoms dėl aiškių ir skaidrių konkurencijos taisyklių ir laipsniško valstybės dalyvavimo versle mažinimo. KKPDA ir toliau atstovaus narių interesus, dalyvaus Kauno regiono savivaldybių verslo, trišalėse tarybose, Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos partnerių grupės veikloje, formuos ir teiks siūlymus dėl teisės aktų tobulinimo ar jų naujų rengimo“, – kalbėjo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovas.

Birutė Mačienė (ELTA)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.