Baltarusijos nacionalinis bankas svarsto galimybę išleisti skaitmeninį rublį

Baltarusijos nacionalinis (centrinis) bankas (BNB) svarsto idėją išleisti skaitmeninį Baltarusijos rublį ir inicijuoja viešą diskusiją šiuo klausimu, pranešė BNB tyrimų ir strateginės plėtros skyriaus vadovė Natalija Mirončik.

Senieji Baltarusijos rubliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Senieji Baltarusijos rubliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 1:58 PM

„Planuojame aktyviai išanalizuoti centrinio banko skaitmeninės valiutos fenomeną, kad galėtume artimiausiu metu nustatyti skaitmeninio Baltarusijos rublio išleidimo galimybę. Kviečiame akademinę ir ekspertų bendruomenę, technikos specialistus aktyviai dalyvauti šiame procese“, – sakė N.Mirončik.

Paaiškindama, kodėl BNB domisi skaitmeninių pinigų tema, ji pažymėjo, kad „finansų pasaulis labai keičiasi dėl šiuolaikinių technologijų, be kita ko, centriniai bankai susiduria su dideliais iššūkiais ir besikeičiančiomis finansų rinkų funkcionavimo sąlygomis“.

Jos pavaduotojas Michailas Demidenka pabrėžė, jog „Nacionalinis bankas kol kas neapsisprendė, ar bus įvestas skaitmeninis Baltarusijos rublis, ar ne“.

„Pradedamas diskusijų procesas“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.