„Linavos“ generalinis sekretorius: susitikimas su Seimo pirmininke buvo kaip gaivaus oro gurkšnis

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovai, trečiadienį susitikę su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, džiaugiasi, kad pagaliau atkreiptas ir valdžios dėmesys į vežėjų problemas.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Z.Buivydas.
Z.Buivydas.
Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovai, trečiadienį susitikę su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, džiaugiasi, kad pagaliau atkreiptas ir valdžios dėmesys į vežėjų problemas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovai, trečiadienį susitikę su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, džiaugiasi, kad pagaliau atkreiptas ir valdžios dėmesys į vežėjų problemas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 5:19 PM

„Susitikimas su Seimo pirmininke mums buvo pirmas gaivaus oro gurkšnis. Supraskime vieną dalyką – verslas investuoja į kaimynines šalis, o ne pas mus, Lietuvoje. Prieš dvejus metus vaikščiojome per frakcijas, sakėme, kad verslas tikrai ieškos vietos ten, kur yra mažesni mokesčiai ir lengviau galima kurti verslą.

Reikia paskaičiuoti, kiek investicijų pereina į kitą šalį. Papildomų 10 tūkst. darbuotojų įsidarbino Lenkijoje, tai reiškia, kad ir „Sodros“, ir kiti mokesčiai pasilieka Lenkijoje“, – Eltai sakė „Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas.

„Linavos“ atstovo teigimu, Seimo pirmininkei išsakytos visos skaudžiausios problemos, kylančios transporto verslui.

„Mes susiduriame ne tik su Mobilumo paketu, bet ir su nacionalinėmis institucijomis, su kuriomis negalime susikalbėti – su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nesusikalbam dėl kvotų.

Taip, mes galime įsivežti darbuotojų iš trečiųjų šalių, bet pailgėja laikas iki 2–4 mėnesių, kol atsiveži tą darbuotoją, plius reikia susimokėti papildomai, kaip mes vadiname, mokamas kvotas. Šiuo metu yra daugiau kaip 11 tūkst. išduotų leidimų, bet reikia suprasti vieną dalyką – kai mes susimokame VMI ir gauname leidimą Užimtumo tarnyboje, ji yra apkraunama nereikalingu darbu“, – tikino „Linavos“ generalinis sekretorius.

Pasak atstovo, stambusis verslas, matydamas, kad yra negirdimas, apie 4,5 tūkst. sunkvežimių jau yra registravęs Lenkijoje ir kitose šalyse.

„Linavos“ generalinio sekretoriaus teigimu, apie kvotų ir koeficientų problemas žinoma plačiau, tačiau apie Užsieniečių teisinės padėties įstatymo problemą – mažiau. „Šitoje vietoje sutarėme, kad mes išdėstysime raštu ir nusiųsime Seimo pirmininkei ir Liberalų sąjūdžio frakcijai“, – sakė Z.Buivydas.

Susitikime su Seimo pirmininke dalyvavo dar 3 „Linavos“ atstovai: prezidentas Romas Austinskas, viceprezidentas Vytas Bučinskas ir prezidiumo patarėjas Vytautas Naudužas.

„Linavos“ komunikacijos vadovė Lina Bušinskaitė „Linavos“ atstovų susitikimo su Seimo pirmininke išvakarėse teigė, kad ypač sudėtinga situacija yra smulkiosiose ir mažosiose įmonėse.

„Šioms įmonėms trūkstant apyvartinių lėšų, kai vėluoja mokėti klientai, kritiškai sutrinka ir kitos veiklos, o klientų mokami pinigai joms yra ir apyvartinės lėšos. Neturėdami apyvartinių lėšų mažieji rinkos dalyviai negali vykdyti užsakymų ir balansuoja ties išlikimo riba.

Nuo praėjusių metų kovo mėnesio iki dabar veiklą nutraukė beveik 200 transporto įmonių, mažųjų rinkos dalyvių. Tikimasi rasti sprendimus, kaip gelbėti transporto verslą Lietuvoje, kuris yra viena didžiausių pramonės šakų“, – sakė L.Bušinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.