Per dvejus metus e. platformos „Pigu“ pardavėjų skaičius išaugo beveik 100 kartų

Pardavėjų, pasirašiusių sutartis prekiauti „Pigu“ grupės valdomoje e. prekybos platformoje (marketplace) Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, skaičius pasiekė beveik 4000. Dvejų metų sukaktį žyminti e. pardavimų platforma vien per pastaruosius metus fiksavo daugiau nei 3 kartus išaugusį pardavėjų skaičių. Prieš metus didžiausios Baltijos šalyse e. prekybos bendrovės „PHH Group“ e. platformose prekiavo 1 260 pardavėjų, prieš dvejus metus – vos 45 pardavėjai.

R.Žilėnas.<br>Pigu.lt nuotr.
R.Žilėnas.<br>Pigu.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 12:21 PM

„Startavę 2019-ųjų rugsėjo pabaigoje, neįtikėtinai augome visais aspektais. Vis augantis pardavėjų skaičius didino prekių asortimentą ir pardavimus – kiekvieną mėnesį šventėme po naują rekordą. Augo ir mūsų komanda, aptarnaujanti e. platformas trijose Baltijos valstybėse – pradėję nuo 10 darbuotojų, dabar kolektyve skaičiuojame beveik 70“, – sako „Pigu“ e. prekybos platformos vadovas Raimondas Žilėnas.

Šiuo metu pardavėjų asortimentą e. platformose – „Pigu.lt“ Lietuvoje, „Kaup24.ee“ Estijoje ir „220.lv“ Latvijoje – sudaro apie 1 mln. prekių. Prieš metus jis siekė 250 tūkstančių, o 2019 metais – vos 4 tūkst. prekių.

Šių metų rugsėjį pardavėjai e. platformose pardavė beveik 121 tūkst. prekių, 2020-ųjų spalį – 26 tūkstančius, 2019 metų spalį – vos 117 vienetų. Planuojama, kad pardavimai šių metų rugsėjo mėnesį sudarys virš 3,1 mln. eurų. Praėjusių metų spalį pardavimai siekė 800 tūkst. eurų, o 2019 metų spalį – vos 3,7 tūkst. eurų.

Anot R. Žilėno, „Pigu“ pardavimų platforma startavo pačiu laiku – prieš pandemiją, tad įsigaliojus karantino apribojimams ji tapo išeitimi daugeliui verslų, kurie nebegalėjo vykdyti fizinės prekybos. „Šiandien matome, kad prie mūsų e. platformų prisijungę pardavėjai ne tik išaugino pardavimus Lietuvoje, bet nemažai jų išplėtė savo verslą ir į kitas šalis. Karantinas tapo ir taip sparčiai besivysčiusios e. prekybos katalizatoriumi, o mes patys per dvejus metus tiek pardavimais, tiek sprendimais, tiek procesais pasiekėme tiek, kiek planavome per penkerius“, – teigia R. Žilėnas.

Anot jo, pasižiūrėjus atgal matyti, kad nuveikta daug, bet kompanija nežada sustoti – e. prekybos platforma nuolat tobulinama. Neseniai „Pigu“ pardavėjams pasiūlė IT įskiepį, kuris leidžia greitai perkelti visą prekių asortimentą iš e. parduotuvių į e. platformą.

Vis daugiau pardavėjų naudojasi nauja pasiūlyta paslauga „Fulfillment by PIGU“, kuri užtikrina patogesnį prekių sandėliavimą, pakavimą ir greitesnį pristatymą pirkėjams. Netrukus su apyvartinių lėšų trūkumu susiduriantiems pardavėjams pasiūlysime finansavimo sprendimą.

Aktyviai dirbame ne tik su Baltijos, bet ir Lenkijos bei Suomijos šalių pardavėjais, kurie, prisijungdami prekiauti per mūsų marketplace, praturtins asortimentą naujomis prekėmis. Savo ruožtu Baltijos pardavėjai galės pasiekti Suomijos rinką. Šiam svarbiam plėtros žingsniui „Pigu“ kompaniją įgalino „PHH Group“ įkūrimas – susijungimas su stipriu Suomijos e. komercijos žaidėju „Hobby Hall Group“.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business