Latvijos Inčukalnio dujų saugykla gali netrukus ištuštėti

Latvijos magistralinių dujotiekių operatorė ir Inčukalnio požeminės dujų saugyklos valdytoja „Conexus Baltic Grid“ („Conexus“) pareiškė esanti susirūpinusi dėl gamtinių dujų prekiautojų, toliau pumpuojančių dujas iš saugyklos, nes kyla pavojus, jog iki 2022 metų dujų joje neliks.

J. Eisakas pripažino, kad „Conexus“ nerimauja dėl 2021–2022 metų žiemos ir gamtinių dujų išpumpavimo iš saugyklos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J. Eisakas pripažino, kad „Conexus“ nerimauja dėl 2021–2022 metų žiemos ir gamtinių dujų išpumpavimo iš saugyklos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 3:34 PM, atnaujinta Sep 28, 2021, 4:29 PM

Apie tai antradienį „Conexus“ Korporatyvinės strategijos departamento vadovas Janis Eisakas informavo Latvijos Saeimos (parlamento) Ekonomikos, žemės ūkio, aplinkos ir regioninės politikos komitetą.

Pasak J. Eisako, pagrindinis šių metų iššūkis susijęs su tikėtinu dujų kainų skirtumu artėjančio šildymo pradžioje ir pabaigoje, todėl prekybininkai šiais metais labai atsargiai vertina atsargų formavimą.

J. Eisakas pripažino, kad „Conexus“ nerimauja dėl 2021–2022 metų žiemos ir gamtinių dujų išpumpavimo iš saugyklos.

„Tarkime, kad ši žiema bus panaši į praėjusiąją. Atsižvelgiant į didelę su kainomis susijusią riziką arba kainų skirtumų riziką, Inčukalnio saugykla gali būti ištuštinta iki sausio mėnesio“, – pažymėjo J. Eisakas.

Tokiu atveju sausio mėnesį saugykloje gali likti vos 3 teravatvalandės gamtinių dujų, o tai yra minimalus kiekis pagal Latvijos vyriausybės nutarimą dėl vartotojų aprūpinimo energija ir šildymo kuro pardavimo energetinės krizės metu bei pavojaus valstybei atveju, teigė J. Eisakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.