„Tetas“ pradėjo fizinio barjero prie sienos su Baltarusija statybos darbus

Fizinio barjero pasienyje su Baltarusija projektą įgyvendinančios įmonių grupės „EPSO-G“ bendrovė „Tetas“ pradėjo pirmojo projekto etapo statybos darbus. Jie trečiadienį aptarti Projekto priežiūros komisijos posėdyje.

Tvoros su Baltarusija komisija svarstys projekto eigą.<br>T.Bauro nuotr.
Tvoros su Baltarusija komisija svarstys projekto eigą.<br>T.Bauro nuotr.
I.Šimonytė, R.Jakilaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė, R.Jakilaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė, R.Jakilaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė, R.Jakilaitienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 8:51 AM, atnaujinta Sep 29, 2021, 10:27 AM

Druskininkų, A.Barausko ir Adutiškio pasienio užkardų ruožuose pradėtas žymėjimas, atgabenta statybinė technika. Trečiadienį Druskininkų pasienio užkardoje „Tetas“ pradėjo ir koncertinos tiesimo darbus.

Tai, kaip pasienyje vyksta darbai, „EPSO-G“ grupės atstovai trečiadienį pristatė ministrės pirmininkės vadovaujamai Projekto priežiūros komisijai, informuoja Vyriausybės spaudos tarnyba.

Įrengus dalį koncertinos svarbiausiuose pasienio ruožuose bus pradėti statyti ir tvoros segmentai. Planuojama, kad pirmieji pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (VSAT) nurodytus reikalavimus pagaminti segmentai į pasienį bus atvežti ir pradėti statyti spalį, o sparčiausiai jie bus statomi lapkritį ir gruodį.

Visą maždaug 100 kilometrų ilgio fizinį barjerą pasienio ruože pagal VSAT pateiktą techninę užduotį „Tetas“ įsipareigojo pastatyti iki kitų metų balandžio pabaigos. Projekto technologiniame plane numatyta, kad pasienio ruože, prie pat valstybės sienos ribos, bus formuojamas koncertinos užtvaras iš kelių jos dalių – spiralių. Vėliau Lietuvos pusėje bus statomi tvoros segmentai su koncertinos spirale jų viršuje. Bendras tvoros su koncertinos spirale aukštis sieks maždaug 4 metrus.

Rengiantis antrajam maždaug 400 kilometrų ilgio fizinio barjero statybos etapui, „EPSO-G“ šią savaitę planuoja skelbti viešąjį pirkimą. Jo metu ketinama pasirašyti sutartis su keliomis darbus iki kitų metų rugsėjo galinčiomis atlikti bendrovėmis.

Projekto priežiūros komisijai vadovauja ministrė pirmininkė, į jos sudėtį įeina vidaus reikalų, energetikos, krašto apsaugos, aplinkos ir finansų ministrai, VSAT vadas, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkas ir projektą vykdančios įmonių grupės „EPSO-G“ atstovas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę sakė, jog pasienyje jau nutiesti 32 kilometrai koncertinos, toliau vyksta darbai, o juos baigti planuojama po metų. 508 kilometrų ilgio tvorai Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.