Honkongo biržoje sustabdyta prekyba „Evergrande“ akcijomis

Sunkumų patirianti Kinijos nekilnojamojo turto milžinė „Evergrande“ pirmadienį sustabdė prekybą savo akcijomis Honkongo vertybinių popierių biržoje, nenurodydama priežasties.

Nuo metų pradžios bendrovės akcijų kaina smuko apie 80 proc., nes ji balansuoja ant žlugimo ribos ir turi didžiulių skolų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Nuo metų pradžios bendrovės akcijų kaina smuko apie 80 proc., nes ji balansuoja ant žlugimo ribos ir turi didžiulių skolų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-04 08:51

Nuo metų pradžios bendrovės akcijų kaina smuko apie 80 proc., nes ji balansuoja ant žlugimo ribos ir turi didžiulių skolų.

„Prekyba „China Evergrande Group“ akcijomis bus sustabdyta, – sakoma biržai pateiktame pranešime. – Atitinkamai tuo pat metu bus sustabdyta ir prekyba visais su bendrove susijusiais struktūrizuotais produktais.“

Įmonės vadovams sunkiai sekasi suvaldyti krizę, dėl kurios susidarė per 300 mlrd. JAV dolerių skola. Tai skatina baimę, kad įmonės žlugimas gali paveikti visos Kinijos, o gal net ir pasaulio ekonomiką.

Praėjusią savaitę įmonė pranešė, kad parduos 1,5 mlrd. dolerių vertės regioninio Kinijos banko akcijų paketą, kad pritrauktų labai reikalingo kapitalo, nes jai sunkiai sekasi mokėti palūkanas obligacijų turėtojams.

Siekdama išvengti žlugimo, bendrovė pasamdė ekspertus, tarp jų – ir finansinių paslaugų įmonę „Houlihan Lokey“, kuri konsultavo dėl „Lehman Brothers“ restruktūrizavimo, kai ši žlugo per pasaulinę finansų krizę.

Pasak pranešimų, valstybinės reguliavimo institucijos taip pat sudarė finansų patarėjų grupę, kad ši įvertintų bendrovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.