Patikrinę maitinimo įstaigas inspektoriai nustatė pažeidimų dėl galimybių paso ir neišplautų indų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nuolat atlieka tiek prekybos ir viešojo maitinimo įmonių, tiek ir veterinarinių paslaugų tiekėjų patikrinimus dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių.

Keliose vietose nebuvo tinkamai pasirūpinta indų ir įrankių plovimu.<br>V.Balkūno nuotr.
Keliose vietose nebuvo tinkamai pasirūpinta indų ir įrankių plovimu.<br>V.Balkūno nuotr.
Esminiu pažeidimu ir toliau išlieka reikalavimo tikrinti galimybių pasus neužtikrinimas.<br>T.Bauro nuotr.
Esminiu pažeidimu ir toliau išlieka reikalavimo tikrinti galimybių pasus neužtikrinimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 4:52 PM, atnaujinta Oct 6, 2021, 5:02 PM

Praėjusią savaitę VMVT atliko virš 250 patikrinimų, šį kartą pažeidimų nustatė dešimtyje įmonių ir įstaigų. Nustatytų veiklos vykdymo sąlygų labiausiai nesilaikė didžiųjų miestų – Vilniaus ir Kauno viešojo maitinimo įstaigos. Tikrintuose veterinarinių paslaugų tiekimo subjektuose pažeidimų inspektoriai nenustatė.

Esminiu pažeidimu ir toliau išlieka reikalavimo tikrinti galimybių pasus neužtikrinimas. Taip pat vis dar pasitaiko atvejų, kuomet prie įėjimo į paslaugos gavimo vietą lankytojams nepateikiama informacija dėl asmens higienos laikymosi būtinybės (kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo), nesudarytos galimybės darbuotojams pasimatuoti kūno temperatūros prieš darbo pradžią, personalas periodiškai nesitikrino sveikatos dėl COVID-19.

Dar keliose vietose nebuvo tinkamai pasirūpinta indų ir įrankių plovimu, užtikrinant jų švarą ir saugą, prie įėjimo į paslaugų teikimo vietą nepateikta informacija, kad aptarnaujama tik su galimybių pasu ar jam atitinkančiu dokumentu, ne visur sudaryta galimybė ir tinkamai lankytojų rankų dezinfekcijai.

Dėl praėjusią savaitę nustatytų pažeidimų VMVT inicijavo 4 administracinių nusižengimų tyrimus, taip pat surašė 3 administracinių nusižengimų protokolus už ekstremalios situacijos sąlygų nesilaikymą.

Lyginant pastarųjų dviejų savaičių patikrinimų rezultatus, pastebima, jog pažeidimų skaičius nežymiai mažėjo. Praėjusią savaitę fiksuotų pažeidimų skaičius buvo 10, ankstesnę savaitę – 15 arba 5 proc. nuo bendro patikrinimų skaičiaus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.