Lietuvoje įkurtas bylinėjimosi fondas

Lietuvos banko Finansų rinkos priežiūros tarnyba pritarė valdymo bendrovės „BLF Management“ norui steigti investicinį fondą „Baltic Litigation Fund“, kuris sieks uždirbti iš bylinėjimosi finansavimo Baltijos šalyse bei Vidurio ir Rytų Europoje.

Fondas įkurtas įžvelgus regiono įmonių poreikį gauti finansavimą bylinėjimuisi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fondas įkurtas įžvelgus regiono įmonių poreikį gauti finansavimą bylinėjimuisi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 8:28 AM

Fondas suteiks finansavimą teisinėms ir susijusioms išlaidoms įmonių teisminiuose ir arbitražiniuose ginčuose mainais į sėkmės procentą ir atgautą investuotą kapitalą sėkmingos bylos baigties atveju, rašo portalas vz.lt.

Valdytojai teigia, kad fondas įkurtas įžvelgus regiono įmonių poreikį gauti finansavimą bylinėjimuisi.

„Pastebėjome, kad Baltijos šalyse, Rytų ir Vidurio Europoje vykstantiems ginčams finansavimą pritraukti iš kitų didžiųjų fondų Jungtinėje Karalystėje, Australijoje, Prancūzijoje, JAV yra labai brangu arba iš viso neįmanoma dėl potencialiai mažų ginčų sumų, palyginti su kitais tokio pobūdžio ginčais tuose regionuose“, – teigė „BLF Management“ direktorė Raimonda Kundrotaitė.

Valdytojai sieks suformuoti 10 mln. eurų dydžio fondą, kurio portfelį sudarytų iki 10 finansuojamų teisminių arba arbitražinių ginčų. Investuoti ketinama tiek į neprasidėjusius, tiek į įpusėjusius ar išieškojimo procese esančius ginčus.

Nurodoma, kad „Baltic Litigation Fund“ yra pirmas bylinėjimosi fondas Baltijos valstybėse ir Rytų Europoje, o jo valdytoja – antra visoje Europoje, turinti valstybės, kurioje įmonė įsteigta, centrinio banko licenciją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.