Dujotiekis „Nord Stream 2“ bus parengtas eksploatavimui artimiausiomis dienomis

Dujotiekis „Nord Stream 2“ bus paruoštas eksploatavimui artimiausiomis dienomis, o dujotiekio operatorė laukia ES reguliavimo institucijų sprendimo, forume „Rusijos energetikos savaitė“ pareiškė Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas.

Komercinis gamtinių dujų tiekimas priklauso nuo pirkėjų sprendimo gauti šiuo vamzdynu tiekiamas dujas.<br>nord-stream2.com nuotr.
Komercinis gamtinių dujų tiekimas priklauso nuo pirkėjų sprendimo gauti šiuo vamzdynu tiekiamas dujas.<br>nord-stream2.com nuotr.
Komercinis gamtinių dujų tiekimas priklauso nuo pirkėjų sprendimo gauti šiuo vamzdynu tiekiamas dujas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Komercinis gamtinių dujų tiekimas priklauso nuo pirkėjų sprendimo gauti šiuo vamzdynu tiekiamas dujas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 5:36 PM

Jis taip pat pažymėjo, kad komercinis gamtinių dujų tiekimas priklauso nuo pirkėjų sprendimo gauti šiuo vamzdynu tiekiamas dujas.

„Nord Stream 2“ tiesimas yra baigtas. Šiuo metu atliekami derinimo ir vamzdyno pripildymo technologiškai reikiamu dujų kiekiu darbai. Ir manau, kad artimiausiomis dienomis jis bus parengtas, kad būtų galima pradėti jį eksploatuoti. Bendrovė „Nord Stream 2“, įgyvendinanti šį projektą kartu su partnerėmis iš Europos, atliko visus būtinus darbus. Įskaitant ir susijusius su šio dujotiekio – pirmosios linijos – sertifikavimą“, – kalbėjo A. Novakas.

„Toliau viskas priklausys nuo Vokietijos reguliuotojos – kada ji išduos atitinkamą leidimą. Ir tai nepriklauso nuo mūsų – tai priklauso nuo europiečių, nuo reguliuotojos ir nuo to, kaip greitai jie priims sprendimus. Komerciniai pristatymai gali būti pradėti nuo akimirkos, kai bus gauti Vokietijos reguliuotojos ir ES reguliavimo institucijų leidimai. Antras veiksnys, kuris yra būtinas – tai užsakymai iš vartotojų, įmonių, kurios yra dujų pirkėjos“, – pridūrė vicepremjeras.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas, praėjusį mėnesį baigtas kloto šalia tokio pat pajėgumo beveik dešimtmetį veikiančio „Nord Stream“, padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus galimybes ir leistų Maskvai atsisakyti dujų kelio į Europą per Ukrainą.

Rugsėjo pradžioje Vokietijos federalinė tinklų agentūra (Bundesnetzagentur) gavo dokumentus, patvirtinančius bendrovės „Nord Stream 2“ kaip nepriklausomos dujų perdavimo operatorės sertifikavimą. Dokumentų nagrinėjimo ir sprendimo priėmimo procesas užtruks iki keturių mėnesių.

Tuomet sprendimas turi būti perduotas Europos Komisijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.