„LTG Infra“ ieško, kas įrengs rentgeno kontrolės sistemą Kenoje

Muitinės departamentui rugsėjį pasirašius beveik 4 mln. eurų vertės sutartį su Kinijos bendrovės „Nuctech“ padaliniu Varšuvoje „Nuctech Warsaw“ dėl rentgeno aparato įrengimo Kenos muitinėje pasienyje su Baltarusija, „Lietuvos geležinkelių“ antrinė infrastruktūros įmonė „LTG Infra“ paskelbė rentgeno kontrolės sistemos įrengimo konkursą.

„LTG Infra“ ieško, kas įrengs rentgeno kontrolės sistemą Kenoje.<br>M.Pata
„LTG Infra“ ieško, kas įrengs rentgeno kontrolės sistemą Kenoje.<br>M.Pata
„LTG Infra“ ieško, kas įrengs rentgeno kontrolės sistemą Kenoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
„LTG Infra“ ieško, kas įrengs rentgeno kontrolės sistemą Kenoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 5:39 PM

„LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovskis sako, jog dėl geopolitinės situacijos sistemą būtina įrengti kuo greičiau.

„Esame atsakingi už rentgeno įrangai reikalingos infrastruktūros įrengimo darbus, todėl aktyviai dirbame su Vyriausybės, Muitinės departamento ir įrangos gamintojo atstovais, kad projektas būtų įgyvendintas kuo greičiau“, – pranešime teigė jis.

Pasak jo, projektas nėra įprastas dėl savo specifikos ir įgyvendinimo terminų, todėl buvo surengtos papildomos konsultacijos su rinkos dalyviais ir atsižvelgus į jų pastabas pakoreguoti ir patikslinti konkurso dokumentai.

Jo laimėtojo tinkamumą ir sutarties sąlygas, tikėtina, dar turės įvertinti vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija, o sutartį planuojama pasirašyti iki šių metų pabaigos.

Pasiūlymų laukiama iki lapkričio 3 dienos.

Rentgeno aparatą iš „Nuctech“ numatoma nupirkti iki gruodžio 4 dienos, tačiau šis terminas gali būti pratęstas vieneriems metams, priklausomai nuo to, kada „Lietuvos geležinkeliai“ įrengs infrastruktūrą. Sutartis dėl to tarp departamento ir LTG pasirašyta dar 2019 metais.

„LTG Infra“ atstovai BNS teigė, jog darbus numatoma baigti iki 2022 metų rugsėjo.

Vyriausybinė komisija, tikrinanti nacionaliniam saugumui svarbius sandorius, rugpjūčio pradžioje pateikė teigiamą išvadą dėl sandorio su „Nuctech Warsaw“. Tuometinis premjerės patarėjas Kęstutis Lančinskas BNS tuomet sakė, jog buvo atsižvelgta į tai, kas vyksta prie sienos su Baltarusija – nelegalių migrantų krizė, auganti kontrabanda, tuo metu muitininkai krovinius tikrina rankiniu būdu.

Anot jo, sutarčiai pritarta su „labai dideliu sąrašu sąlygų ir išlygų“, susijusių su terminais, programine įranga, sąsajų su internetu ir daug kitų dalykų.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog naujas rentgeno aparatas Kenos pasienio punkte turi atsirasti kuo greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.