J. Bidenas: kova su klimato kaita turi „neįtikėtiną“ ekonominį potencialą

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį Jungtinių Tautų klimato konferencijoje COP26 pareiškė, jog klimato krizei sustabdyti reikalingas didžiulio masto atsakas turėtų būti vertinamas ir kaip puiki ekonominė galimybė visam pasauliui.

J.Bidenas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 6:23 PM

„Tikiu, kad kartu su didėjančia katastrofa atsiveria neįtikėtinos galimybės – ne tik Jungtinėms Valstijoms, bet ir mums visiems“, – teigė jis.

J. Bidenas atmetė kritiką, kad ekonomikos pertvarkymas siekiant sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą bei priklausomybę nuo iškastinio kuro pakenks darbo vietų kūrimui, teigdamas, kad „visa tai bus daroma dėl darbo vietų“.

Transporto elektrifikavimas, saulės kolektorių ir vėjo turbinų tinklų kūrimas „kuria geras, apmokamas darbo vietas profsąjungų nariams ​​Amerikoje“.

Pasak prezidento, judėjimas tuo pačiu keliu jau lemia ekonominę žalą.

„Stovime ties pasaulinės istorijos posūkio tašku“, – kalbėjo J. Bidenas, paminėdamas dažnėjančius gamtos gaisrus, sausras ir kitas su klimato kaita susijusias nelaimes.

„Klimato kaita jau niokoja pasaulį, – pareiškė jis. – Tai nėra hipotetinis teiginys. Klimato kaita griauna žmonių gyvenimus ir pragyvenimo šaltinius.“, – pareiškė Jungtinių Valstijų prezidentas.

„Turime galimybę investuoti į save ir kurti teisingą, švarią energiją naudojančią ateitį, sukurti milijonus gerai apmokamų darbo vietų ir galimybių visame pasaulyje“, – teigė politikas.

„Istorijos akys nukreiptos į mus. Kiekvieną dieną, kai delsiame imtis veiksmų, neveikimo kaina didėja, todėl tegu tai būna momentas, kai atsiliepsime į istorijos raginimą čia, Glazge“, – paragino prezidentas.

„Telaimina Dievas jus visus ir tegu Dievas saugo planetą“, – baigdamas kalbą pasakė jis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.