Treniruokitės Kalėdoms: ką ir kada pirkti, kad sutaupytumėte pinigų ir išvengtumėte streso

Protingos ir suplanuotos kelionės į parduotuves gali padėti sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų, ypač ant nosies kabant šventiniam laikotarpiui.

Apsiperkant prieš šventes, kelionę į parduotuvę reikėtų planuoti kuo anksčiau, tačiau ne per anksti, kad nesugestų įsigyti produktai.
Apsiperkant prieš šventes, kelionę į parduotuvę reikėtų planuoti kuo anksčiau, tačiau ne per anksti, kad nesugestų įsigyti produktai.
Apsiperkant prieš šventes, kelionę į parduotuvę reikėtų planuoti kuo anksčiau, tačiau ne per anksti, kad nesugestų įsigyti produktai.
Apsiperkant prieš šventes, kelionę į parduotuvę reikėtų planuoti kuo anksčiau, tačiau ne per anksti, kad nesugestų įsigyti produktai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 12:35 PM

Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip užtikrinti, kad piniginės nepaplonintų nereikalingos prekės, o brangios minutės būtų praleidžiamos ne bakalėjos ar mėsos skyriuje, o artimųjų apsuptyje.

Atsidūrus bet kokioje parduotuvėje, neretai nuo nesuskaičiuojamo skirtingų prekių kiekio ima suktis galva.

Viena dažniausių to priežasčių – įžengimas pro parduotuvės duris neturint jokio plano, lemianti impulsyvų apsipirkimą ir nereikalingų produktų įsigijimą.

Išvengti šio ydingo įpročio gali padėti pirkinių sąrašo susidarymas ir nuoseklus jo laikymasis. Tačiau norint išties efektyviai pasinaudoti šiuo popierėliu, svarbu atkreipti dėmesį į dar kelis reikšmingus aspektus.

Svarbiausias pagalbininkas – produktų sąrašas

Prieš susidarydami sąrašą, peržiūrėkite savo spinteles, šaldytuvą ir šaldiklį namus ir surašykite visus turimus produktus – daržoves, konservus, pieno ar mėsos produktus ir kt. – ant popieriaus lapo.

Nors pirmą kartą tai atims nemažai laiko, vėliau galėsite padaryti sparčius pakeitimus ir sekti spintelių, šaldytuvo ir šaldiklio turinį.

Tuomet paruoškite patį pirkinių sąrašą – prieš keliaujant į parduotuvę, ant kito popieriaus lapo surašykite patiekalams, kuriuos gaminsite artėjančią savaitę, reikalingus ingredientus ir jų proporcijas.

Tai – itin svarbu, nes sumažindami apsilankymų parduotuvėje skaičių, sumažinsite ir impulsyvaus apsipirkimo galimybę, taip taupysite ir laiką, ir pinigus.

Po to atkreipkite dėmesį į ankstesnį – namuose turimų produktų – sąrašą. Galbūt tam tikrų produktų jau turite savo namuose? O gal kažko trūksta?

Atitinkamai pakoreguokite pirkinių sąrašą ir keliaukite į parduotuvę – tokiu būdu būsite tikri, kad neįsigysite dar vienos skardinės žirnelių ar antro pakelio pieno.

Beje, būdami parduotuvėje, nepamirškite pieštuko ar rašiklio, kad iš sąrašo galėtumėte išbraukti į krepšelį įdėtus produktus. Arba sąrašą galite susikurti savo išmaniajame telefone, kuriame taip pat paprastai galėsite pažymėti į krepšelį įsidėtas prekes.

Pasitarnaus ir prieš šventes

Produktų sąrašas pasitarnaus ir gražiausių metų švenčių laikotarpiu. Artėjant Kūčioms ir Kalėdoms, pagalvokite, ar šiemet ir vėl gaminsite tam pačiam skaičiui žmonių, galbūt norite išbandyti naujus patiekalus ar jų variacijas ir priklausomai nuo to adaptuokite sąrašą.

Svarbu paminėti, kad apsiperkant prieš šventes, kelionę į parduotuvę reikėtų planuoti kuo anksčiau, tačiau ne per anksti, kad nesugestų įsigyti produktai.

Pavyzdžiui, šiemet šv. Kūčios bus minimos penktadienį, į parduotuvę keliaukite ne trečiadienį ar ketvirtadienį, o pačioje savaitės pradžioje.

Be to, atkreipkite dėmesį ir į apsilankymo laiką – mažiausi srautai parduotuvėse būna pačiame ryte arba vėlyvame vakare, todėl vizitas į parduotuvę prieš pat darbo dieną ar po jos, gali išgelbėti jus nuo ilgų eilių ir papildomo streso.

Sutaupyt padės ir programėlė

Dar vienas veiksnys, padėsiantis sutaupyti ir brangių minučių, ir pinigų – planuoti pirkinių sąrašą pagal prekėms taikomas nuolaidas.

Pavyzdžiui, pamatyti visas aktualias prekybos tinkle „Lidl“ esančias akcijas paprasta įsidiegus „Lidl Plus“ programėlę. Jos naudotojai laukia ne tik įvairūs kuponai ar ypatingi pasiūlymai – programėlėje yra prieinami ir visi savaitiniai bei teminiai kainų leidiniai, padėsiantys efektyviausiai suplanuoti visos savaitės pirkinius.

Dar daugiau, po kiekvieno apsipirkimo, nuskanavus programėlę kasoje, pirkėjai gauna galimybę dalyvauti „Trink ir laimėk“ žaidime, kuriame galima laimėti papildomas nuolaidas visam pirkinių krepšeliui arba atskiroms prekėms.

Atkreipkite dėmesį į parduotuvių išplanavimą

Taip pat itin reikšmingas aspektas, padedantis sutaupyti laiko apsiperkant – parduotuvių, į kurias vaikštote, išplanavimas.

Nors tai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip nesvarbus faktorius, lankydamiesi tose parduotuvėse, kurios suprojektuotos efektyviausiai, galite sutaupyti nemažai laiko.

Pavyzdžiui, prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvių išplanavimas yra itin paprastas, o didžioji dalis parduotuvių – bene identiškos.

Dėl to lankantis šalia namų esančioje parduotuvėje, didelė tikimybę, kad užėję į kitame miesto gale esančią „Lidl“ parduotuvę, jau žinosite, kur ieškoti reikiamos prekės.

Be to, „Lidl“ parduotuvės yra suprojektuotos taip, kad apsipirkti jose būtų lengviausia naudojantis būtent vežimėliu. Jos pasižymi itin plačiomis erdvėmis tarp prekių eilių bei prie kasos, todėl perkant maistą dideliais kiekiais, žmonės gali patogiai manevruoti vežimėliu visoje parduotuvėje, tokiu būdu taupant laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.