VMVT atsakymas: apie ką nutylėjo „Daktaras desertas“

Reaguojant į viešojoje erdvėje MB „Daktaras desertas“ skelbiamus priekaištus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) teigia – jie prasilenkia su tikrove ir klaidina visuomenę. Kitaip sakant, bendrovė, pasakiusi A, pamiršta pasakyti ir B.

„Daktaras Desertas“.
„Daktaras Desertas“.
VMVT.<br>V.Balkūno nuotr.
VMVT.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-08 08:20, atnaujinta 2021-11-08 08:48

Pirmiausia, VMVT prioritetas – visuomenės sveikata ir saugūs maisto produktai, todėl Tarnyba visuomet bus principinga tais atvejais, kai tai susiję su vartotojų sveikata.

Antra, norime aiškiai pažymėti, VMVT neketina ir neketino reikalauti keisti ar uždrausti įmonės „Daktaras desertas“ pavadinimo. VMVT siekis – kad įmonė susitvarkytų savo produktų ženklinimą ir vartotojams pateiktų visą privalomą informaciją. Produktai buvo pardavinėjami be etikečių, o ženklinimo pažeidimai iki galo nėra ištaisyti ir šiandien.

Tikrinimo metu pasigesta esminių dalykų – privalomos nurodyti vartotojui būtinos informacijos apie produktų sudėtį, alergijas arba netoleravimą sukeliančias medžiagas, galiojimo laiką, kas yra būtina užtikrinant maisto saugą. Be to, įmonė neturi susitvarkiusi visų reikiamų leidimų prekybai.

Trečia, VMVT yra gavusi skundų dėl klaidinančios informacijos ir galimai netinkamo maisto produktų ženklinimo. Visus tokius atvejus privaloma ištirti. Todėl VMVT pakvietė įmonės „Daktaras desertas“ atstovus konsultacijai, siekiant išklausyti verslo atstovų paaiškinimus, pakonsultuoti apie reikalavimus, patarti, kaip ištaisyti trūkumus. Tai nuolatinė ir nuosekli skundų nagrinėjimo praktika.

Apmaudu, kad įmonė, užuot bendradarbiavusi ir ištaisiusi tam tikrus trūkumus, net nesulaukusi VMVT sprendimo, paleido viešų kaltinimų laviną. Dar kartą visiems norime akcentuoti, kad jokie sprendimai „Daktaras desertas“ atžvilgiu nepriimti, administracinės nuobaudos netaikytos, o visos kalbos apie tai yra tik spekuliacijos. Tad ši istorija yra ne apie rinkodarą ir verslininkų išradingumą, o apie maisto saugumą.

Įmonė kaltino VMVT liepus keisti pavadinimą

Portalas lrytas.lt primena, kad savo socialiniuose tinkluose įmonė ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad VMVT pasiūlė pakeisti desertinės pavadinimą (kuris metų pradžioje Valstybinės kalbos inspekcijos buvo išrinktas gražiausiu), logotipą, neįprastą interjerą, darbuotojų drabužius, sustabdyti konceptualią komunikaciją.

„Ilgai trukome, bet išsamiai ir argumentuotai atsakėme į gautą raštą, stojo ilga tyla. Klaidingai manėme, kad argumentai įtikino VMVT. Deja...

Neseniai gavome naują raštą, kviečiantį per dvi dienas pateikti prašomą informaciją, kvietimą sudalyvauti pažeidimo protokolo surašyme ir įpareigojimą sustabdyti teisės aktų reikalavimų neva neatitinkančios informacijos (o ji, anot VMVT aprėpia visą mūsų konceptą) skleidimą, nors, mūsų manymu, minimi aktai šiuo konkrečiu atveju yra taikomi netinkamai.

Panašu, kad nuosprendis buvo padarytas dar iki pirmojo susitikimo ir konstruktyvaus argumentavimo kelio nebus. Greičiausiai Daktarą Desertą teks ginti teisme. Deja, bet kuo toliau, tuo mažiau laiko lieka tiesioginiam mūsų darbui. Senka ne tik jėgos, entuziazmas, bet ir materialūs resursai“, - rašė įmonės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.