Finansų apskaitos paslaugos – mažina kaštus, efektyvina procesus ir kuria vertę

Profesionaliai tvarkoma finansų apskaita yra aktuali visiems sėkmės siekiantiems verslams, nepriklausomai nuo įmonės struktūros, dydžio ar nuo srities, kurioje vystoma veikla. Siekiant maksimalaus efektyvumo vis daugiau organizacijų renkasi finansininkų paslaugas įsigyti iš specializuotų įmonių. Kiekvienu individualiu atveju tokį sprendimą lemia skirtingos aplinkybės, tačiau galima nurodyti keletą dažniausiai pasikartojančių argumentų, kodėl finansinės apskaitos paslaugas verta patikėti savo srities profesionalų komandai.

Įmonių grupei „Lewben“ priklausančios UAB „Nordgain“ projektų vadovas Ernestas Švoba
Įmonių grupei „Lewben“ priklausančios UAB „Nordgain“ projektų vadovas Ernestas Švoba
Daugiau nuotraukų (1)

Įmonių grupei „Lewben“ priklausančios UAB „Nordgain“ projektų vadovas Ernestas Švoba

Nov 11, 2021, 10:00 AM, atnaujinta Nov 11, 2021, 3:32 PM

Išvengiama finansų specialisto samdymo kaštų

Įmonei augant ir plečiant savo veiklą dažnai susiduriama su situacija, kuomet finansinės apskaitos apimtys bei sudėtingumo lygis tampa sunkiai įveikiami įmonės buhalterijos komandai. Tuomet tenka spręsti, ar susidarys pakankamas darbo krūvis pilnam naujam finansininko etatui, o tuo pačiu reikėtų įvertinti ir tai, kiek kainuos sukurti aukštos kvalifikacijos specialistui patrauklią darbo vietą.

Įvertinus visus kaštus, gali paaiškėti, kad alternatyva pirkti dalį organizacijai reikalingų finansinių paslaugų išorėje yra pigesnis sprendimas. Tokiu atveju išvengiama bet kokių išlaidų, susijusių su ilgu finansininko atrankos procesu bei naujos darbo vietos sukūrimu.

Savo ruožtu perkant išorės finansininko paslaugas mokama už produktyvų, konkrečiai užduočiai skirtą laiką. Todėl verta objektyviai įvertinti, ar iš pirmo žvilgsnio „brangesnė“ išorės paslauga nėra galimybė efektyviau naudoti įmonės resursus.

Paslaugas teikia reikiamos kvalifikacijos finansininkas

Jau kuris laikas rinkoje stebimas didelis aukštos kvalifikacijos finansininkų trūkumas. Vis didesniu iššūkiu tampa pritraukti tokius specialistus, sukurti jiems patrauklias darbo sąlygas bei išvengti darbuotojų kaitos.

Specializuotoje įmonėje dirba didelė labai plataus profilio finansininkų komanda. Darbas su skirtingais verslais ženkliai prisideda prie tokių specialistų profesinio tobulėjimo ir leidžia klientams pasiūlyti gerąja praktika pagrįstus sprendimus.

Esant poreikiui su konkrečia įmone dirbantis finansininkas visada gali pasikonsultuoti su aukštos kvalifikacijos kolegomis ir rasti optimalius sprendimus net sudėtingose situacijose.

Savo ruožtu pačiai įmonei nereikia investuoti į samdomų darbuotojų kvalifikacijos kėlimą bei profesinį tobulėjimą.

Objektyvi finansų analizė leis efektyviau siekti tikslų

Siekiant įmonės vadovų iškeltų tikslų svarbu turėti tikslius finansinius duomenis, kurių pagrindu galima parengti verslo plėtros rekomendacijas.

Retai kuri įmonė turi pakankamai vidinių resursų, kad galėtų atlikti plačios apimties vidaus auditą arba parengti išsamią finansų analizę.

Nepriklausomų ekspertų pagalba itin svarbi siekiant objektyviai išanalizuoti verslo procesus bei randant sprendimus, užtikrinančius didesnį efektyvumą.

Remiantis nuodugnia analize pagrįstomis rekomendacijomis bus paprasčiau tobulinti visos įmonės ar atskirų padalinių veiklą, įvertinti galimas rizikas bei išvengti finansinių nuostolių.

Bekompromisis saugumas ir konfidencialumas

Natūralu, kad patikint organizacijos finansinę informaciją išorės įmonei svarbu susikurti abipusiu pasitikėjimu grįstus santykius bei turėti rizikas suvaldančius mechanizmus.

Išties, nepriekaištinga reputacija – vienas svarbiausių apskaitos paslaugas teikiančios įmonės kapitalų.

Savo ruožtu prievolė draustis veiklos draudimu garantuoja, kad dėl galimų įmonės klaidų patirti kliento nuostoliai bus kompensuojami.

Galima teigti, kad klaidų atveju kur kas didesnė tikimybė kompensacijas gauti iš apskaitos įmonės, o ne iš organizacijos samdomų specialistų.

Rinkos patirtis

Dažnu atveju specializuotos apskaitos įmonės finansininkai savo praktikoje yra susidūrę su daugeliu skirtingų veiklų, procesų bei sistemų. Todėl pradedant dirbti su nauju klientu dažnai yra atliekama procesų analizė, kuri gali pasiūlyti kaip suefektyvinti esamus procesus įdarbinant gerąsias praktikas arba pakeičiant IT sistemas. Ne retai tokie pokyčiai atneša ne tik kaštų taupymą, bet ir sukuria tvarką įmonės procesuose.

Norėdami plačiau susipažinti su finansinės apskaitos paslaugomis galite LEWBEN tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.