„AXIS Tech“ įrengė 42 metrų ilgio teleskopinį transporterį „Dolomito“ karjere

Energijos gamybos sprendimų ir metalo apdirbimo įmonė „AXIS Tech“ įrengė teleskopinį juostinį transporterį AB „Dolomitas“ karjere, kuris veikia Pakruojo rajone. Teleskopo principu veikiančio transporterio maksimalus ilgis siekia net 42 metrus. Tai – trečiasis teleskopinis transporteris, įrengtas šiame dolomito karjere.

„AXIS Tech“ įrengė 42 metrų ilgio teleskopinį transporterį „Dolomito“ karjere.<br>Pranešimo autorių nuotr.
„AXIS Tech“ įrengė 42 metrų ilgio teleskopinį transporterį „Dolomito“ karjere.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 11:04 AM, atnaujinta Nov 23, 2021, 11:05 AM

„Nors kovido pandemija tapo iššūkiu gamybos sektoriams visame pasaulyje, tačiau pastebime, kad dėl karantino apribojimų mažiausiai nukentėjo tos įmonės, kurios yra automatizavusios savo gamybos procesą. Būtent jos turėjo galimybę nestabdyti gamybos. Prie procesų automatizavimo prisideda ir mūsų kuriami sprendimai, skirti efektyvesnei įmonių veiklai“, – sako „AXIS Tech“ generalinis direktorius Paulius Arštikys.

AB „Dolomitas“ karjere įrengtą konvejerį bendrovė pagal individualų užsakymą pagamino per 4 mėnesius. Šio konvejerio našumas siekia iki 600 t/h, juostos plotis – 0,8 metro.

Nemažai iššūkių kėlė milžiniško konvejerio gabenimas iš gamyklos į darbo vietą. Į karjerą gaminys buvo pristatomas tik iš dalies surinktas, kad transporterį būtų įmanoma pervežti, nes gabenamo krovinio ilgis siekė net 26 metrus.

Anot P. Arštikio, tarp svarbiausių užsakovo reikalavimų buvo aukšta įrenginio kokybė, nes karjere darbai nepertraukiamai vyksta visą parą, septynias dienas per savaitę. Įmonės veikla apima nuo dolomitinio akmens kasybos iki jo apdorojimo ir pateikimo klientams.

„Tai – vienas iš nedaugelio konvejerių gamybos užsakymų mūsų namų rinkoje. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie pažangių Lietuvos įmonių plėtros“, – teigia P. Arštikys. AB „Dolomitas“ gamina aukščiausios kokybės gaminius iš dolomito ir granito, kurie naudojami tiesiant kelius, statybose, žemės ūkyje.

„AXIS Tech“ pastaraisiais metais daugiausia konvejerių ir transportavimo sistemų tiekia į užsienio valstybes. Prieš kelis mėnesius kompanija įdiegė naują birių krovinių transportavimo sistemą su pagrindiniu 180 metrų ilgio konvejeriu ir konvejerio galerija specializuotam Rygos birių produktų terminalui „Riga Bulk Terminal“.

Taip pat įmonė pasirašė dar vieną sutartį su partneriais iš Vokietijos dėl transportavimo sistemos tiekimo į naujai statomą cukraus perdirbimo gamyklą, veiksiančią Dhaka mieste, Bangladeše.

2020 metų pradžioje pradėjusi siūlyti transportavimo įrenginių gamybos paslaugas, „Axis Tech“ iki šios dienos pasirašė sandorių už 6 mln. eurų. Kompanija pagal individualius užsakymus gaminamas konvejerių sistemas tiekė skirtingiems objektams Portugalijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir Latvijoje.

„AXIS Tech“ projektuoja ir gamina įvairių tipų stacionarius ir mobilius juostinius transporterius, juostinių, sraigtinių ir grandiklinių konvejerių sistemas. Aukštos kokybės sistemos gamyboje padeda užtikrinti darbuotojų saugumą, darbo našumą ir transportuojamos medžiagos kokybę.

Šių metų rugsėjį „AXIS Tech“ rinkai pristatė naują šūkį „Handling. Heavy. Heat.“, kuris apima diversifikuotą įmonės veiklos modelį ir kitiems pramonės dalyviams trumpai nusako sritis, kuriose specializuojasi įmonė. „Handling“ dalis pristato kėlimo ir krovimo įrangą, kurią gamina, diegia ir aptarnauja kompanija. „Heavy“ aprėpia užsakomąją plieno apdirbimo funkciją, o „Heat“ dalis kalba apie biokuro energetikos įrangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.