R. Šimašius nusprendė sudėti taškus ant „i“: tai kas visgi rašė laišką

Ketvirtadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius savo feisbuko paskyroje paskelbė savo paaiškinimą dėl „Delfi“ straipsnio Žemės įstatymo pataisų tema.

R.Šimašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Šimašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 5:46 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 5:56 PM

„Pakalbėkim apie laišką. Kalbu apie T.Janonio straipsnį, kurio visa idėja – sukurti įspūdį, kad neva aš išplatinau savo vardu laišką, kurį ruošė kažkas kitas. Palikim tokio straipsnio motyvus, kaip tiksliai šis šiandien priimtas įstatymas pakenks miesto apleistų teritorijų konversijai, palikim mano laiško turinį bei reikšmę, kokių teisinių priemonių dėl paskleisto melo imsimės, kodėl miesto žemės, kuri nei buvo, nei bus žemės ūkio paskirties, klausimus kaip pagrindinis Seime nagrinėja Kaimo reikalų komitetas, ir kitus svarbius dalykus kol kas kitam kartui“, – savo feisbuko paskyroje rašė politikas.

R.Šimašius socialinio tinklo įraše pasakoja, kaip viskas vyko. Pirmiausia Vilniaus miesto meras pradeda nuo gegužės: „Matydamas kvailą ir miestus žlugdantį įstatymą, savo poziciją savo paties rankomis savo kompiuteriu surašau pats“, – pasakoja R.Šimašius. Taip pat priduria, kad tai buvo taisoma ir išplatinama žiniasklaidoje.

Lapkritį, anot R.Šimašiaus, buvo pateikta ta pati papildyta pozicija. „LNTPA gauna laiško projektą, nusikopijuoja tekstą į kitą failą ir asociacijos vadovas išplatina nariams. Laiško projektą, papildytą ir galutinį, išsiuntinėjam laišką Seimo nariams miestiečiams bei socialiniams partneriams“, – rašo paskyroje politikas.

„Žurnalistas, kuris sistemingai ir nepagrįstai nuolat pila purvą ant savivaldybės, gauna LNTPA vadovo asociacijos nariams išplatintą į naują dokumentą sukeltą negalutinį laiško projektą, pamato „properties“ ir padaro klaidingas išvadas apie autorystę“, – tęsia R.Šimašius. Žurnalistas, anot politiko, gavo įrodymus, kad viskas yra kitaip: „surašo straipsnį su savo priešinga faktams versija. Antraštė ir nuotraukos, aišku, manipuliatyvios.“

„Po primygtinio parodymo (mano, mano kolegų, LNTPA viešo parašymo), kad parašyta netiesa, straipsnyje tyliai padaromi formalūs pataisymai, kad būtų mažiau prie ko teisiškai prisikabinti, bet visa straipsnio linija, antraštė, pradžia ir pan. paliekami kaip buvę“, – aiškina situaciją R.Šimašius.

Taip pat Vilniaus miesto meras pabrėžia du faktus: „Ne aš kopijavau LNTPA laišką, o jie mano, ir tam yra visi objektyvūs įrodymai; straipsnyje sąmoningai nutylimi faktai ir sąmoningai sukuriamos alternatyvios realybės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.