Kovai su COVID-19 pandemija – antivirusinės kaukės

Pastaraisiais metais vyraujanti COVID-19 viruso pandemija palietė visus. Darbas iš namų ir virtualūs susirinkimai tapo kasdienybe, o įvairūs verslai susidūrė su įvairiais iššūkiais – reikėjo išmokti prisitaikyti prie nuolat besikeičiančios situacijos, užtikrinti ne tik savo, tačiau ir darbuotojų saugumą. Tačiau toks sudėtingas laikotarpis kai kuriuos verslus tik paskatino kurti inovacijas ir produktus, skirtus kovoti su COVID-19 pandemijos pavojais.

 Kovai su COVID-19 pandemija – antivirusinės kaukės.
 Kovai su COVID-19 pandemija – antivirusinės kaukės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 11:03 AM

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, reaguodama į susidariusią situaciją, pasiūlė verslams pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojama priemone „COVID-19 produktai LT“.

Pagal šią priemonę yra finansuojamos naujos, gamybai reikalingos įrangos įsigijimas ir su naujų įrenginių bandymu susijusios išlaidos, kurios prisidėtų prie kovos su COVID-19 pandemija.

Inovatyvių apsauginių kaukių gamyba

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojama „COVID-19 produktai LT“ priemone pasinaudojo ir 1994 m. įkurta įmonė „Garlita“, užsiimanti tvarių, novatoriškų bei ekologiškų drabužių gamyba.

Pasinaudojusi ES fondų lėšomis, įmonė įgyvendino projektą „Antivirusinių tekstilės produktų gamyba“, kurio metu buvo įsigyta inovatyvi gamybos įranga.

Naujos technologijos pagalba įmonė gali gaminti aukštos kokybės antibakterines apsaugines kaukes bei šalikus, skirtus apsisaugoti nuo COVID-19 viruso plitimo.

Pasak įmonės „Garlita“ vadovės Rasos Stanevičienės, kuriant išskirtinį produktą reikia ir tam tikros įrangos, kuri padėtų užtikrinti norimą rezultatą.

Būtent tokios yra „Garlita“ kuriamos daugkartinės, apsauginės kaukės. Produktas buvo ištirtas apsaugą nuo viruso nustatančiais testais, kurie įrodė, kad naujos kartos mezgimo mašinomis kuriamas megztas audinys, naudojamas kaukių gamybai, iš tiesų sumažina riziką užsikrėsti COVID-19 virusu.

„Ar šis projektas atneš didelę finansinę pridėtinę vertę sunku pasakyti, tai pamatysime ateityje, tačiau tikime, kad siūlomos produkcijos naujovės bei modernios įrangos diegimas daro mus šiuolaikiškesniais ir patrauklesniais rinkoje“ ,– sako R.Stanevičienė.

Projektas padės įvairioms gamybos sritims

Be apsauginių drabužių nuo viruso gamybos „COVID-19 produktai LT“ priemonė remia vaistinių preparatų ir gydymo priemonių, medicinos priemonių, ligoninių ir medicinos reikmenų, dezinfekavimo priemonių, duomenų rinkimo ir tvarkymo priemonių, skirtų kovai su COVID-19 gamybą bei visų tarpinių produktų ir žaliavų kūrimą.

„Tokia ES parama yra puiki priemonė ne tik kovojant su šiuo metu pasaulyje siautėjančiu COVID-19 virusu. Ši priemonė skatina inovatyvų, šiuolaikinį ir konkurencingą smulkųjį verslą. Pasinaudojus priemone ir įsigijus modernią siuvimo ir mezgimo įrangą, „Garlita“ ne tik gali prisidėti kovojant su užsitęsusiu virusu, tačiau dabar, turėdama visas galimybes, tikisi tapti dar konkurencingesne rinkos dalyve“, – sako R.Stanevičienė.

Paskelbus priemonę „COVID-19 produktai LT“, Ekonomikos ir inovacijų ministerija sulaukė 72 paraiškų, kurioms buvo prašoma skirti 38 mln. Eur siekiantį finansavimą.

Iš viso teigiamai įvertinti 57 projektai, kuriems Ekonomikos ir inovacijų ministerija skyrė 26,1 mln. Eur. ES investicijų.

Sekite naujienas internete www.esinvesticijos.lt ir www.eimin.lrv.lt

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.