Tyrimas: pandemija nesumažino pasaulinių ginklų pardavimų

Nepaisant koronaviruso pandemijos ir jos ekonominių pasekmių, praėjusiais metais tik dar labiau padidėjo pasaulio gynybos pramonės pardavimai, rodo pirmadienį paskelbti duomenys.

Pandemija nesumažino pasaulinių ginklų pardavimų.<br>TASS / Scanpix asociatyvi nuotr.
Pandemija nesumažino pasaulinių ginklų pardavimų.<br>TASS / Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 11:32 AM

Pasak Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto (SIPRI), 2020 metais 100 pagrindinių pasaulio ginklų gamybos bendrovių pardavė ginklų ir kitų karinių paslaugų už 531 mlrd. dolerių (470 mlrd. eurų).

Palyginti su ankstesniais metais, šis skaičius padidėjo 1,3 proc., ir tai buvo jau šeštieji iš eilės augimo metai, nurodė SIPRI.

Jungtinės Valstijos išliko lyderės pozicijoje – čia veikia 41 iš į šimtuką patekusių ginklų gamybos bendrovių. Jų pardavimai 2020-aisiais bendrai sudarė 285 mlrd. dolerių ir, palyginti su ankstesniais metais, išaugo 1,9 proc.

Antrą vietą užėmė Kinija, kurios penkios į šimtuką patekusios bendrovės pernai pardavė ginklų už 66,8 mlrd. dolerių, ar 1,5 proc. daugiau nei 2019 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.