Kriptovaliutoms – nauji kirčiai: rinkos dalyviai neturi pagrindo jaustis saugūs

Virtualiomis valiutomis spekuliuojantys asmenys patyrė nemenkų nuostolių. Jų kursai pastarosiomis dienomis ritasi vis žemiau. Negana to, vieną prekybos platformų nusiaubė įsilaužėliai.

Dar prieš mėnesį pagrindinės kriptovaliutos – bitkoino – kursas siekė 69 tūkst. dolerių (61 tūkst. eurų).<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Dar prieš mėnesį pagrindinės kriptovaliutos – bitkoino – kursas siekė 69 tūkst. dolerių (61 tūkst. eurų).<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2021, 7:41 PM

Dar prieš mėnesį pagrindinės kriptovaliutos – bitkoino – kursas siekė 69 tūkst. dolerių (61 tūkst. eurų).

Bet pastarasis savaitgalis buvo juodas: vienu metu bitkoino vertė nesiekė nė 42 tūkst. dolerių, o pirmadienį, gruodžio 6 d., ji svyravo apie 47 tūkst. dolerių (atitinkamai 37 ir 41,5 tūkst. eurų).

Anot kompanijos „Emden Research“ analitiko Timo Emdeno, kriptovaliutų rinkos dalyviai neturėtų jaustis saugūs tiek dėl svyravimų tradicinėse biržose, tiek dėl politinių sprendimų.

Mat jau anksčiau virtualias privačias valiutas uždraudė Kinija, tai padaryti svarsto Indja.

O praėjusią savaitę aštuonių stambiausių kriptovaliutų kompanijų vadovai buvo pakviesti į JAV Atstovų Rūmus. Todėl pasklido gandai ir apie priverstinį šios rinkos reguliavimą.

Bitkoinų ir daugelio kitų virtualių valiutų vertę lemia tik pasiūla ir paklausa.

Bet, anot T.Emdeno, griežtesnė priežiūra reikalinga, jei kriptovaliutos siekia rimtos turto klasės statuso, nors iš pradžių rinkoms tai gali būti skausminga.

Kita bėda – saugumas. Savaitgalį iš prekybos platformos „Bitmart“ buvo nugvelbta milžiniška virtualių žetonų suma. Pati kompanija pranešė, kad įsilaužėliai keliais pavedimais pavogė apie 150 mln. dolerių (132,5 mln. eurų) vertės įvairiausių virtualių valiutų („Binance Coin“, „Safemoon“ ir kitokių).

Tačiau blokų grandinių saugumo ir duomenų analizės įmonė „Peckshiel“ patikslino, kad pavogto turto suma siekia kone 200 milijonų dolerių (177 mln. eurų). („Spiegel.de“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.