Stebėjimo sistemą Baltarusijos pasienyje įrengs už 5 mln. eurų

Norvegijos kapitalo Informacinių technologijų bendrovė „Atea“ už 5,05 mln. eurų įrengs vaizdo stebėjimo sistemą Kabelių pasienio užkardoje Varėnos rajone. Dabar šiame 45 kilometrų ilgio pasienio ruože su Baltarusija tokios sistemos Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) neturi.

Lietuva yra atsakinga už bemaž 1,1 tūkst. kilometrų ES išorinės sienos, iš jų 679 km yra siena su Baltarusija.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuva yra atsakinga už bemaž 1,1 tūkst. kilometrų ES išorinės sienos, iš jų 679 km yra siena su Baltarusija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2021, 8:20 AM, atnaujinta Dec 7, 2021, 8:28 AM

Pagal lapkričio 18 dieną pasirašytą sutartį darbus įmonė turėtų baigti iki 2022 metų lapkričio, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis naujienų agentūrai BNS sakė, kad ją įdiegus užkardos pasieniečiai galės nuolat stebėti ir fiksuoti valstybės sieną kertančius ar prie jos priartėjančius objektus. „Atea“ ne tik sumontuos įrangą, bet ir apmokys pasieniečius ja naudotis.

Tarnybos duomenimis, šiuo metu pasieniečiai modernia įranga kontroliuoja apie 61 proc. ES išorės sienos, už kurios apsaugą atsako Lietuva. Sekama visa daugiau kaip 119 km ilgio jūros siena, visa siena su Rusija ir apie 38,6 proc. sienos su Baltarusija.

Lietuva yra atsakinga už bemaž 1,1 tūkst. kilometrų ES išorinės sienos, iš jų 679 km yra siena su Baltarusija.

Anot VSAT atstovo, planuojama, kad 2022 metais tokios sistemos bus įdiegtos visame sienos su Baltarusija ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.