Austrijos kancleris – už „Nord Stream 2“ dujotiekio paleidimą

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris pasisako už tai, kad ginčytinas „Nord Stream 2“ dujotiekis būtų pradėtas eksploatuoti.

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris pasisako už tai, kad ginčytinas „Nord Stream 2“ dujotiekis būtų pradėtas eksploatuoti.<br>nord-stream2.com nuotr.
Austrijos kancleris Karlas Nehammeris pasisako už tai, kad ginčytinas „Nord Stream 2“ dujotiekis būtų pradėtas eksploatuoti.<br>nord-stream2.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 10:57 AM

„Tikiuosi, kad „Nord Stream 2“, kaip planuota, netrukus pradės veikti“, – sakė jis Vokietijos laikraščiui „Die Welt“. Kol ES šalims reikia dujų ir naftos, esą svarbu užtikrinti energijos tiekimą iš kiek įmanoma daugiau šaltinių ir turėti atitinkamus vamzdynus.

„Tai, žinoma, galioja ir Austrijai. „Nord Stream 2“ yra svarbus projektas, suteikiantis ES saugumo energijos tiekimo klausimais“, – kalbėjo kancleris.

Komentuodamas JAV vyriausybės reikalavimą, kad dujotiekis, kuriuo rusiškos dujos Baltijos jūros dugnu tekėtų į Vokietiją ir ES, būtų panaudotas kaip spaudimo priemonė prieš Maskvą Ukrainos konflikte, K.Nehammeris sakė: „Nemanau, kad reikėtų sieti „Nord Stream 2“ paleidimą su Rusijos elgesiu Ukrainoje. Taip ES tik pakenktų sau pačiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.