Prekybos tinkluose – vienos itin lietuvių pamėgtos prekės stygius: ar ją dar išvysime lentynose

„Vaikštau pro prekybos tinklus ir niekaip negaliu rasti „Lipton“ arbatos. Jos Lietuvoje jau neparduoda?“ – tokia vilniečio Vytaro žinutė pasiekė naujienų portalą lrytas.lt. Pasirodo, kad šios lietuvių itin pamėgtos arbatos išties stinga prekybos tinklų lentynose.

Prekybos tinkluose stinga lietuvių pamėgtos arbatos.<br>kiti
Prekybos tinkluose stinga lietuvių pamėgtos arbatos.<br>kiti
Prekybos tinkluose stinga lietuvių pamėgtos arbatos.
Prekybos tinkluose stinga lietuvių pamėgtos arbatos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Dec 15, 2021, 1:54 PM

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė lrytas.lt portalui patvirtino faktą, kad šiame tinkle kol kas būtų išties sudėtinga nusipirkti šios arbatos: „Mūsų parduotuvėms „Lipton“ arbatą ilgą laiką tiekė „Unilever Polska SP Z O.O.“, tačiau šiemet šis prekės ženklas buvo perduotas Lenkijos distributoriui „Orbico Poland.

Pasikeitus tiekėjui nepavyko konstruktyviai susitarti dėl tolesnio bendradarbiavimo ir kainų pokyčio – nesutikome su sprendimu jas didinti.“

E.Dapkienė tikino, kad dėl tokios situacijos apgailestauja, tačiau pabrėžė, kad derybos su „Orbico Poland“ vyko Baltijos šalių lygmeniu, tačiau bendro susitarimo dėl kainos nerado, todėl „Lipton“ arbata išimta iš „Maximos“ prekybos tinklų asortimento.

Visgi „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio direktorė komentavo, kad tai yra laikini šio prekės ženklo tiekimo sutrikimai, tačiau stengiamasi, kad „Lipton“ arbata vėl atsidurtų prekyboje. 

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis taip pat informavo, kad šiuo metu yra prekiaujama „Lipton“ arbatos likučiais. Visgi šiuo metu yra sprendžiama, ar bendradarbiavimas tęsis ir toliau.

Tuo metu kiti didieji prekybos tinklai šią produkciją prekyboje turi.

Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Gabrielė Šerėnienė patikino, kad „Lipton“ arbata šiuo metu yra prekiaujama, tai numatoma daryti ir ateityje.

„Norėtume patikinti mūsų pirkėjus, kad šio pamėgto prekinio ženklo produktai lauks „Rimi“ parduotuvių lentynose, o mes savo ruožtu stengsimės užtikrinti, kad jų tiekimas būtų nenutrūkstamas“, – akcentavo G.Šerėnienė.

Prekybos tinklo „Aibė“ komercijos departamento direktorė Žydrė Baskutytė taip pat patvirtino, kad parduotuvėse klientai gali rasti ir įsigyti „Lipton“ arbatos. Šis prekės ženklas yra antroje vietoje pagal populiarumą.

Ž.Baskutytė taip pat pranešė, kad šiais metais keitėsi „Lipton“ arbatų tiekėjas, tačiau prekybos tinklas „Aibė“ pratęsė bendradarbiavimą su nauju tiekėju.

„Iki“ prekybos tinklo komunikacijos vadovė Vaida Budrienė teigė, kad šiuo metu taip pat yra prekiaujama „Lipton“ produkcija, ja žadama prekiauti ir toliau. Vis dėlto V.Budrienė pateikė informacijos, jog šios produkcijos tiekimas buvo laikinai sutrikęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.