Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius lošimo ir loterijų įmonėms

Seimui sprendžiant dėl didesnio nuotolinių ir antžeminių lošimų bei loterijų įmonių apmokestinimo, Vyriausybė siūlo, kad pakeitimai įsigaliotų pusmečiu vėliau – nuo 2023 metų sausio. Dabar juos numatyta įgyvendinti nuo kitų metų liepos.

Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius lošimo ir loterijų įmonėms.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius lošimo ir loterijų įmonėms.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius lošimo ir loterijų įmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius lošimo ir loterijų įmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 3:34 PM

Ministrų kabinetas trečiadienį iš esmės pritarė įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma nustatyti vienodą 20 proc. tarifą visų rūšių lošimams, o loterijoms – 18 proc.

Siūlymą vėlinti mokesčio įsigaliojimo datą Finansų ministerija argumentavo, be kita ko, noru sudaryti sąlygas įmonėms prisitaikyti prie būsimų pokyčių, atsižvelgiant į turtinius interesus bei veiklos perspektyvas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė per balsavimą susilaikė: „Poveikio vertinimo norėtųsi platesnio, mažiau skubos“.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) siūlymui nuotolinių ir antžeminių lošimų įmonėms nustatyti 20 proc., o loterijų organizatoriams – 18 proc. tarifą.

Šiuo metu nuotolinių lošimų įmonėms taikomas 13 proc., o antžeminių – fiksuotas mokestis už kiekvieną įrenginį. Loterijų organizatoriai moka 5 proc. išplatintos bilietų vertės mokestį ir dar 8 proc. tiesiogiai skiria paramos gavėjams, tačiau Seimas jau yra nutaręs, kad nuo 2022-ųjų liepos jie turės mokėti 13 proc. išplatintų bilietų vertės mokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.