D. Kreivys: esame visiškai apsirūpinę dujomis

Dėl antradienį sustabdyto Rusijos gamtinių dujų tiekimo į Europą šio kuro ateities sandoriai muša rekordus, tačiau energetikos ministras Dainius Kreivys teigia, kad Lietuva dujų nepristigs.

Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 7:58 PM, atnaujinta Dec 22, 2021, 10:15 AM

„Lietuva yra saugi. „Ignitis“ turi dujų Inčiukalnyje, veikia terminalas, jei reikės po Naujų metų atsigabensime dar papildomus krovinius. Iš dujų saugumo pusės, esame visiškai apsirūpinę dujomis ir jokių problemų nėra“, – LRT antradienį teigė ministras.

Anot D. Kreivio, didžiausia iššūkis išlieka dujų kaina.

„Didžiausia problema yra dujų kaina ir prognozuoti, kaip ji atrodys per du artimiausius mėnesius yra labai sunku, nes ateina didžiuliai šalčiai į Europą“, – sakė energetikos ministras.

Gamtinių dujų kaina Europos neatidėliotinų sandorių rinkoje antradienį pasiekė naują psichologiškai reikšmingą sumą – per 2 tūkst. JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Tai yra absoliutus rekordas per visą prekybos istoriją. Ankstesnis rekordinis kainų lygis buvo užfiksuotas šių metų spalio mėnesio pradžioje.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ antradieniui neužsakė tranzito per vamzdyną Jamalas-Europa. Dujotiekis sustojo ir perėjo į reversinį režimą – dujos teka iš vakarų į rytus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.