Šaltas dušas gresia ne vienam: atėję apsipirkti arba į renginį galite sužinoti – galimybių pasas nebegalioja

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė nuogąstauja, kad po gruodžio 28 d. ne vienas gali atsidurti tokioje situacijoje, kai, norėdamas patekti į kai kurias parduotuves, susiruošęs pavalgyti ar apsilankyti renginyje bus apgręžtas.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
R.Vainienė.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Vainienė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 12:11 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 12:28 PM

„Turite bilietus į kultūros renginį paskutinę metų dieną? Esate susiplanavę vakarienę? Norėsite apsipirkti tarpušventyje? Turite galimybių pasą ir jaučiatės ramus, kad viskas vyks sklandžiai? O vertėtų suklusti ir vakcinuotiems, ir persirgusiems! Priimti teisės aktų pakeitimai, kurie apriboja teisės į GP galiojimo laiką!“ – feisbuke rašė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė.

Jei iki šiol vakcinuotiems ir persirgusiems teisė gauti GP galiojo neribotai, o pats išduotas GP galiojo 2 mėn., nuo gruodžio 28 dienos ši tvarka keičiasi iš esmės. „Teisė gauti GP tampa ribota!

Vadinasi, gali būti, kad atėję apsipirkti, pavalgyti arba į renginį, nebūsite įleisti, nes GP tikrinimo programėlė sakys – jūsų GP nebegalioja!

Komunikacijos šia tema iš SAM pusės praktiškai nėra, o gruodžio 28 – jau ant nosies! Suskubkite pasitikrinti, ar būsite aptarnauti po gruodžio 28 dienos! Nuotraukoje – SAM info“, – ragino R.Vainienė. 

Pagal naują tvarką, kuri įsigalios gruodžio 28 d., galimybių pasas 18 metų ir vyresniems asmenims galios tik septynis mėnesius po pilnos vakcinacijos. Atnaujinti GP galima pasiskiepijus sustiprinamąja doze. Po jos pagal kol kas galiojančią tvarką GP galiojimas nebus ribojamas. Taip pat gavus teigiamą antikūnų tyrimo rezultatą (galioja 60 dienų, vienas toks tyrimas atliekamas nemokamai) arba savo lėšomis atlikus PGR tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą (galioja 72 val.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.