Pastebi naujas tendencijas: šventėms lietuviai perka kitokius patiekalus – tai padeda ir sutaupyti

Prekybininkų duomenys rodo, jog įprastą lietuviams Kūčių stalą pildo ir nauji patiekalai. Be jau įprastų silkių bei mišrainių ant stalo padedami ir vis egzotiškesni patiekalai. Štai gaminant namuose jau pasirenkamos ne tik tradicinės žuvys, bet ir įvairios jūros gėrybės. Be to, vis dažniau įsigyjama ir jau pagamintų patiekalų – taip sutaupoma ne tik laiko, bet ir pinigų.

„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
„Maxima“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 5:46 PM, atnaujinta Dec 23, 2021, 5:49 PM

Nori išbandyti ką nors netikėto

Per šventes lietuvių stalai būna nukrauti įvairiausiais patiekalais. Dažnai receptai keliauja iš kartos į kartą ir tai leidžia šeimose gyvuoti tradicijoms, tačiau kartais norisi ant stalo padėti ir vieną kitą naują patiekalą ar maisto produktą. Šiuos poreikius neretai atliepia ir prekybos tinklai.

„Nuolatos sekame naujausias tendencijas ir siekiame patenkinti visų klientų poreikius. Mūsų plačiame meistrų ruošiamame asortimente tiek prieš didžiąsias žiemos šventes, tiek kasdien galima įsigyti tradicinių patiekalų, o taip pat ir naujų, dar neragautų, bei modernių vaišių“, – teigė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pastebima, kad jaunesni klientai renkasi labiau neįprastus patiekalus, tačiau nepamiršta ir tradicinių. Tuo metu vyresni klientai yra mažiau linkę išbandyti naujus skonius, tačiau taip pat stengiasi neatsilikti nuo tendencijų ir išbandyti ką nors netikėto.

„Kasmet prieš šventes ir šventiniu periodu pastebime augančią įvairių salotų ir mišrainių paklausą, o kiekvieną gruodį klientai įsigyja ir tūkstančius vienetų iš įvairių ingredientų pagamintų šaltienos bei drebučių patiekalų, kurie jau tapo neatsiejamu kiekvieno lietuvio šventinio stalo patiekalu“, – tikino E.Dapkienė.

Remiantis prekybos tinklo pardavimų duomenimis, matyti, kad klientai ne tik pasitiki „Maximos“ meistrų gaminamų patiekalų kokybe, tačiau ją ir noriai perka.

Gruodžio mėnesį, prieš šventes, klientai daugiausia įsigyja salotų – tiek aliejinių, tiek su majonezu, taip pat ir mėsos gaminių bei patiekalų, kuriuos iškart galima dėti ant šventinio stalo. Vieni populiariausių pasirinkimų – suši ir jų rinkiniai, keptas šoninės ir brokolių pyragas, keptas meksikietiškas pyragas, kepti kiaulienos kotletai su apkeptomis bulvėmis.

Galima ir sutaupyti

Prekybininkai atkreipė dėmesį, kad ant šventinių lietuvių stalų vis dažniau atsiduria egzotiškesni produktai.

„Pastebime tendenciją, kad klientai mažina tradicinių šv. Kūčių stalo patiekalų kiekį ir vis dažniau išbando egzotiškesnius ir mums mažiau įprastus patiekalus – pavyzdžiui, ant šventinio stalo atsiduria suši ir jų rinkiniai.

Gaminant namuose taip pat pasirenkamos ne tik tradicinės žuvys, bet ir įvairios jūros gėrybės – midijos, aštuonkojai, krevetės“, – tęsė E.Dapkienė.

Jau paruošti patiekalai leis lengviau pasiruošti šventėms ir sutaupyti laiko – nereikia pjaustyti, maišyti, kepti ir užsiimti kita, su maisto gaminimu susijusia veikla.

Tuo metu visą sutaupytą laiką bus galima skirti bendravimui su artimaisiais. Maža to, įsigyti jau paruoštus patiekalus gali apsimokėti ir finansiškai.

„Mūsų meistrų paruošti patiekalai atitinka aukščiausius kokybės standartus. Rekomenduojame rinktis jau pagamintus patiekalus, kai norite išbandyti naujoves ir svečiams bei artimiesiems pasiūlyti paragauti dar neatrastų skonių.

Taip pat, įvertinus ne tik ingredientų, reikalingų patiekalui pagaminti kainą, bet ir gamybai skirtą laiką, jau paruošti patiekalai gali kainuoti pigiau“, – apibendrino „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.