Trys investuotojai įsigis po dalį Šiaulių banko akcijų

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pasirašė sutartis su trimis investuotojais dėl 18,02 proc. Šiaulių banko akcijų įsigijimo.

ERPB pasirašė sutartis su trimis investuotojais dėl 18,02 proc. Šiaulių banko akcijų įsigijimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
ERPB pasirašė sutartis su trimis investuotojais dėl 18,02 proc. Šiaulių banko akcijų įsigijimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
ERPB pasirašė sutartis su trimis investuotojais dėl 18,02 proc. Šiaulių banko akcijų įsigijimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ERPB pasirašė sutartis su trimis investuotojais dėl 18,02 proc. Šiaulių banko akcijų įsigijimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 11:33 AM

Sutartis dėl akcijų įsigijimo pasirašė trys Lietuvos įmonės – turto valdymo įmonių grupė „Invalda INVL“, „Tesonet“ grupė ir „ME Investicija“, valdantis logistikos įmonių grupę „Girteka Logistics“ valdytoja. „Invalda INVL ir Tesonet“ grupės įmonė „Nord Security“ įsigis „ po 5,87 proc. Šiaulių banko akcijų, o „ME Investicija“ – 6,29 proc. Šiaulių banko akcijų paketą. Pirkėjai akcijas įsigyja kaip nepriklausomos sandorio šalys.

ERPB Šiaulių banko akcininku tapo 2005 metais. Šiuo metu ERPB yra didžiausias Šiaulių banko akcininkas, valdantis daugiau nei ketvirtadalį (26,02 proc.) akcijų paketą.

„Šis sandoris rodo, kad tvariai augdamas ir nuolat gerindamas veiklos rezultatus Šiaulių bankas eina teisingu keliu bei pelno investuotojų pasitikėjimą. Džiaugiamės, kad mūsų banko akcininkų gretas sustiprins esami ir nauji investuotojai – savo sričių verslo lyderiai. Didžiuojamės būdami lietuvišku banku, todėl simboliška ir kartu džiugu, kad akcijų paketus įsigyja taip pat lietuviškos įmonės“, – sandorį komentavo Šiaulių banko Administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Įsigijimo procesas bus vykdomas per seriją sandorių, kurie tęsis iki 2024 m. birželio mėn. Daliai sandorių gali reikėti reguliavimo institucijų pritarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.