„Panevėžio keliai“ iš buvusio įmonės vadovo siekia prisiteisti per 18 mln. eurų

Viena didžiausių šalyje statybos ir nekilnojamojo turto plėtros grupių „Panevėžio keliai“ iš buvusio įmonės vadovo Virmanto Puidoko siekia prisiteisti per 18 mln. eurų žalą, naujienų agentūrai BNS patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Gvidas Drobužas.

„Panevėžio keliai“ pernai patyrė 6,045 mln. eurų konsoliduotų grynųjų nuostolių.<br>T.Bauro nuotr.
„Panevėžio keliai“ pernai patyrė 6,045 mln. eurų konsoliduotų grynųjų nuostolių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 11:05 AM, atnaujinta Dec 29, 2021, 12:37 PM

„Taip, tai tiesa. Jeigu nebūtų pagrindo, niekas į teismą neitų – mes suprantame, kad rizikuojame įmonės reputacija, bet vadovas turi atsakyti už pastarųjų metų abejotinus įmonės sprendimus“, – BNS sakė G.Drobužas.

Apie tai, kad Panevėžio apygardos teismui pirmadienį buvo įteiktas ieškinys dėl žalos atlyginimo iš V.Puidoko, pirmasis pranešė portalas delfi.lt.

Ieškinyje nurodoma, kad dėl netinkamo V.Puidoko vadovavimo „Panevėžio keliai“ 2016-2020 metais patyrė 31 mln. eurų konsoliduotų nuostolių, įmonės nuosavas kapitalas nuo 2015 metų sumažėjo 23 proc. iki 68,5 mln. eurų. Iš viso dėl buvusio vadovo veiksmų „Panevėžio keliai“ esą patyrė 18,48 mln. eurų žalą.

Pats V.Puidokas portalui tokius kaltinimus vadino absurdu ir šmeižtu.

Vasarį pasibaigus didžiausių tuometinių „Panevėžio kelių“ akcininkų Remigijaus Juodviršio ir Gvido Drobužo konfliktui buvo išrinkta nauja įmonės vadovybė. Naujoji valdyba tuomet laikinu generaliniu direktoriumi paskyrė bendrovės komercijos direktorių Rolandą Zabilevičių, kuris pakeitė daugiau kaip dešimtmetį įmonei vadovavusį Virmantą Puidoką.

„Mano buvęs partneris (R.Juodviršis – BNS) labai pasitikėjo V.Puidoku, o šis tuo pasitikėjimu manipuliuodamas perka įmonei lėktuvą ar iš sau priklausančio karjero skaldą“, – BNS žalos ieškinį vadovui komentavo G.Drobužas.

Registrų centrui pateiktame šiemet liepą vykusio „Panevėžio kelių“ akcininkų susirinkimo protokole nurodoma, kad R.Juodviršiui tuomet priklausė 28,5 proc., G.Drobužui – 25,5 proc., o V.Puidokui 4,2 proc. bendrovės akcijų. Lapkričio viduryje R.Juodviršis mirė.

„Panevėžio keliai“ pernai patyrė 6,045 mln. eurų konsoliduotų grynųjų nuostolių – 4,7 karto daugiau nei 2019 metais, grupės pajamos sumažėjo 13 proc. iki 169,109 mln. eurų.

„Panevėžio kelių“ grupė tiesiogiai ir netiesiogiai valdo maždaug 30 kelių ir geležinkelių statybos, nekilnojamojo turto plėtros, bendrųjų statybos darbų įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.