G. Nausėda: diskutuoti dėl nedidelio pajėgumo branduolinės jėgainės statybos galima ir Lietuvoje

Šalies vadovas Gitanas Nausėda mano, kad artimiausiu metu augančią infliaciją ir toliau lems energetikos išteklių kainų tendencijos, o šis veiksnys, prezidento vertinimu, nėra priklausantis nuo Lietuvos. Todėl G. Nausėda pažymi, kad bendra pozicija dėl energetikos išteklių buvo svarstoma ir Europos Sąjungos lygmeniu, kur, pasak jo, taip pat buvo diskutuojama ir apie branduolinės energetikos galimybes.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Diskutuoti dėl nedidelio pajėgumo branduolinės jėgainės statybos galima ir Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Diskutuoti dėl nedidelio pajėgumo branduolinės jėgainės statybos galima ir Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-04 09:07

„Matau iš kitų valstybių pozicijos, kurią svarstėme Europos Sąjungos formatu, kad ir branduolinės energetikos idėjos išgyvena tam tikrą renesansą, ir nemaža ES valstybių dalis kalba apie branduolinių reaktorių statybą. Bet savaime suprantama, šie sprendimai jau yra ilgesnės trukmės ir nėra taip greitai įgyvendinami“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė G.Nausėda.

Prezidentas pažymi, kad pirmasis Lietuvos uždavinys – judėti link energetikos išteklių įsigijimo šaltinių diversifikavimo, taip išvengiant priklausomybės nuo vieno tiekėjo, taip pat ir toliau didinti atsinaujinančios energetikos pajėgumus. Vis dėlto šalies vadovas sako neatmetantis, kad diskusijos dėl branduolinės jėgainės statybos yra galimos ir Lietuvoje.

„Svarstyti, diskutuoti apie, pavyzdžiui, nedidelio pajėgumo branduolines jėgaines – tai daro tikrai net ir mūsų kaimynai. Ir Estija, ir kai kurios kitos valstybės, Olandija priėmė tam tikrus sprendimus. Tai galime daryti, tačiau kol kas turime sutelkti dėmesį į tai, kad turime gaminti pirmiausiai žalią energiją.

Antra, turime diversifikuoti savo energijos išteklių įsigijimo šaltinius, ką iš dalies jau esame sėkmingai padarę praeityje, tik turime toliau tęsti tuos energetinius projektus, kuriuos esame numatę įgyvendinti ateityje“, – tvirtino G.Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.