Vokietija imasi veiksmų pažaboti „Google“ veiklą – tyrimai laukia ir kitų milžinių

Vokietijos antikonkurencinė tarnyba trečiadienį pripažino „Google“ itin daug svarbos rinkose turinčia kompanija – taip atvertas kelias pažaboti bet kokią galimą šios JAV technologijų milžinės antikonkurencinę veiklą.

Naudodamasi šiuo teisės aktu, Vokietijos antikonkurencinė tarnyba jau inicijavo tyrimus dėl „Amazon“ ir „Facebook“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Naudodamasi šiuo teisės aktu, Vokietijos antikonkurencinė tarnyba jau inicijavo tyrimus dėl „Amazon“ ir „Facebook“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 12:57 PM

Šis sprendimas yra pirmasis po to, kai šalyje praėjusių metų sausį įsigaliojo naujas įstatymas, kuris leidžia konkurencijos pareigūnams iš anksto įsikišti į, pavyzdžiui, tam tikros kompanijos veiklą, siekiant užkirsti kelią galimiems neteisėtiems veiksmams.

Naudodamasi šiuo teisės aktu, Vokietijos antikonkurencinė tarnyba jau inicijavo tyrimus dėl „Amazon“ ir „Facebook“.

Kalbant apie „Google“, tarnyba, anot jos vadovo Andreaso Mundto, šiuo metu stebi, kaip kompanija tvarko asmeninius duomenis. Stebima ir 2020 metais Vokietijoje pradėjusi veikti „Google“ naujienų paslauga „News Showcase“, kuri leidžia internete intensyviau platinti žurnalistinį turinį.

Didžiosios technologijų kompanijos pastaruoju metu sulaukia vis daugiau viso pasaulio pareigūnų dėmesio dėl savo dominuojamų pozicijų ir mokesčių mokėjimo.

Lapkritį nebuvo patenkintas „Google“ vienam ES teismui pateiktas skundas dėl kompanijai Briuselio skirtos 2,4 mlrd. eurų baudos už piktnaudžiavimą savo dominuojama padėtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.