Viena didžiausių Baltarusijos trąšų pirkėjų nutraukia produkcijos įsigijimą

Norvegijos trąšų gamybos milžinė „Yara“ pirmadienį pranešė pradėsianti mažinti kalio trąšų pirkimus iš Baltarusijos, atsižvelgdama į sankcijų poveikį tiekimo grandinėms.

Norvegijos bendrovė yra viena didžiausių Baltarusijos trąšų milžinės „Belaruskalij“ produkcijos pirkėjų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Norvegijos bendrovė yra viena didžiausių Baltarusijos trąšų milžinės „Belaruskalij“ produkcijos pirkėjų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2022, 12:26 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 12:34 PM

Pasak bendrovės, ji yra tvirtai įsipareigojusi laikytis žmogaus teisių apsaugos ir smerkia bet kokias represijas bei žmogaus teisių pažeidimus. Bendrovė pažymėjo, jog padedama žmogaus teisių organizacijų ir profsąjungų, ji siekė teigiamų pokyčių Baltarusijoje per savo veiklą šioje šalyje, siekdama skatinti darbo saugą ir žmogaus teisių apsaugą.

Visgi, pažymėjo bendrovė, Baltarusijai taikomų sankcijų poveikis, daromas tiekimo grandinėms, verčia „Yara“ pradėti mažinti kalio – svarbaus mineralinių trąšų, naudojamų žemės ūkyje, komponento – tiekimą iš Baltarusijos.

Bendrovės pranešime spaudai skelbiama, kad „Yara“ nuosekliai laikosi visų galiojančių įstatymų ir taisyklių, įskaitant sankcijas.

Ir nors bendrovės vykdomas kalio trąšų importas iš Baltarusijos visiškai atitinka taikomų sankcijų reikalavimus, kitose tiekimo grandinių dalyse stabdomos esminės paslaugos, reikalingos kalio eksportui iš Baltarusijos.

Dėl šios priežasties „Yara“ inicijuoja kalio trąšų importo nutraukimo procesą, kuris, kaip manoma, bus baigtas iki balandžio 1 dienos.

Per šį laikotarpį bendrovė toliau stebės, ar neįvyks padėties pokyčių, įskaitant su sankcijomis susijusią padėtį.

Vakarų šalys paskelbė sankcijas Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui, įskaitant kai kurių kalio trąšų eksporto apribojimus, apkaltinusios A.Lukašenką suklastojus 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus bei brutaliu susidorojimu su oponentais.

Norvegijos bendrovė yra viena didžiausių Baltarusijos trąšų milžinės „Belaruskalij“ produkcijos pirkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.