Ar domitės kriptovaliutomis? Už šį klausimą K. Kardashian skrieja kaltinimai iš Niujorko

Grupė nuostolių patyrusių investuotojų kreipėsi į Niujorko teismą – jie kaltina realybės šou žvaigždę Kim Kardashian ir profesionalų boksininką Floydą Mayweatherį manipuliacijomis kriptovaliutų kainomis.

Grupė nuostolių patyrusių investuotojų kreipėsi į Niujorko teismą – jie K.Kardashian manipuliacijomis kriptovaliutų kainomis.<br>„Scanpix“/RS nuotr.
Grupė nuostolių patyrusių investuotojų kreipėsi į Niujorko teismą – jie K.Kardashian manipuliacijomis kriptovaliutų kainomis.<br>„Scanpix“/RS nuotr.
F.Mayweatheris (dešinėje) pernai reklamavo „EthereumMax“ ženklą ant kelnaičių.<br>„Scanpix“ nuotr.
F.Mayweatheris (dešinėje) pernai reklamavo „EthereumMax“ ženklą ant kelnaičių.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2022, 12:19 PM

Tiek 41 metų K.Kardashian, tiek 44 metų F.Mayweatheris gausybę pinigų susižeria iš reklamos užsakovų. Tačiau tokia veikla jiems gali atsirūgti, skelbia „Spiegel.de“.

Investuotojas iš Niujorko nemažai pinigų prarado spekuliuodamas virtualios valiutos „EthereumMax“ ir „Emax“ vienetais, tačiau, užuot su tuo susitaikęs, nutarė pasibylinėti. Prie jo prisijungė ir daugiau nukentėjusiųjų, pirkusių šias kriptovaliutas praėjusiais metais.

Jie apkaltino abi garsenybes skatinus šių virtualių žetonų pardavimą ir iš to pasipelnius apgautų investuotojų sąskaita.

„Virtualią valiutą sukūrusios kompanijos vadovai, dirbantys su keliomis įžymybėmis, pateikė melagingus arba klaidinančius teiginius apie „EthereumMax“ socialiniuose tinkluose“, – tvirtinama ieškinyje.

Net 250 mln. sekėjų instagrame turinti K.Kardashian iš tiesų pernai birželį pasidalijo įrašu apie šiuos virtualius žetonus. „Ar domitės kriptovaliutomis?“ – toks buvo jos klausimas gerbėjams.

Tolesniuose komentaruose ji tvirtino, kad tai nėra finansinis patarimas, – neva norėjusi pasidalyti tuo, ką jai pasakė draugai. Be to, įrašas buvo pažymėtas grotažyme #AD, kuri reiškia mokamą reklamą.

Savo ruožtu F.Mayweatheris „EthereumMax“ ženklą reklamavo ant savo kelnaičių pernai kovą, kai dalyvavo parodomojoje dvikovoje su „YouTube“ žvaigžde Loganu Paulu.

Nei televizijos šou garsenybė, nei boksininkas jokių komentarų dėl ieškinio nepateikė. Savo ruožtu „EthereumMax“ tvirtino niekuo nenusižengusi.

„Ieškinyje apstu klaidingos informacijos apie mūsų projektą. Mes neigiame kaltinimus ir laukiame, kol paaiškės tiesa“, – tokį pranešimą išplatino bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.