Įsigaliojus naujai tvarkai ši prekė šluojama iš vaistinių lentynų: kai kur jos galite neberasti

Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo. Žmonės suskubo jais apsirūpinti iš anksto, nes nuo šio pirmadienio, sausio 17 d., įsigalioja nauja tvarka – uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose privaloma dėvėti respiratorius. Kai kuriose vaistinėse respiratorių net pritrūko, tačiau vaistininkai ramina – atsargos bus papildytos dar šiandien.

Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>„Camelia“ nuotr.
Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>„Camelia“ nuotr.
I.Tėvelienė.<br>„Gintarinės vaistinės“ nuotr.
I.Tėvelienė.<br>„Gintarinės vaistinės“ nuotr.
Ž.Juškytė.<br>„Camelia“ nuotr.
Ž.Juškytė.<br>„Camelia“ nuotr.
Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>„Camelia“ nuotr.
Pastarosiomis dienomis respiratorių pardavimai vaistinėse kaipmat išaugo.<br>„Camelia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 3:19 PM, atnaujinta Jan 18, 2022, 10:39 AM

Suskubo pirkti, kai kur ir išpirko

„Gintarinės vaistinės“ rinkodaros vadovė Irena Tėvelienė portalui lrytas.lt patikino, kad naujai pandemijos valdymo tvarkai gyventojai pradėjo ruoštis jau nuo praėjusios savaitės. Respiratorių pardavimai išaugo net 60 proc.

„Ypač didelis šuolis fiksuotas šeštadienį, pardavėme net 2,8 karto daugiau respiratorių nei įprastai“, – komentavo ji.

Savaitgalį triskart daugiau respiratorių parduota ir „Eurovaistinėse“, tačiau jų trūkumo dar nepastebėta.

O štai „Camelia“ vaistinėse savaitgalį respiratorių pirkimo bumas nepastebėtas. Vis dėlto kai kur didžiuosiuose miestuose vaistininkai kiek respiratorių turėjo, tiek per pastarąsias dienas jų ir pardavė. Tačiau jau pirmadienį popiet didžioji dalis vaistinių sulauks respiratorių papildymo.

„Apskritai turime pakankamai respiratorių, tačiau galbūt kai kurios vaistinės išsipardavė savo individualius likučius, galbūt respiratoriai nespėjo atkeliauti iš mūsų sandėlio. Stebime paklausą ir kol kas tikrai ją patenkiname.

Jei kuriuo nors metu nerandate respiratorių, galite paprašyti vaistinės personalo patikrinti, kurioje kitoje artimiausioje vaistinėje galima jų įsigyti“, – patarė „Camelia“ komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė.

Tuo metu BENU vaistinės dar tik planuoja pradėti prekybą respiratoriais, kurie maksimaliai atitinka keliamus reikalavimus. BENU vaistinių tinklo rinkodaros ir komunikacijos vadovas Mindaugas Urbas portalui lrytas.lt teigė, kad patikimas gamintojas Europoje jau rastas, tad lieka tik laukti atvykstančių prekių. Prekybą šiais respiratoriais planuojama pradėti nuo kitos savaitės.

Pasak „Eurovaistinės“ vaistininko Dainiaus Viederio, tikėtina, kad respiratorių pardavimai šią savaitę augs dar labiau. Klientų klausimų irgi nemažėja – prieš pirkdami respiratorius jie teiraujasi, kaip atpažinti, kad šie tikrai tinkami naudoti.

„Patariame atkreipti dėmesį, kad tai būtų sertifikatus atitinkantis produktas, pažymėtas CE ženkliuku, taip pat ant pakuotės turėtų būti nurodyta dalelių sulaikymo skaičius – FFP2. Visa tai užtikrina, kad priemonė atlieka savo funkciją.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad respiratoriai, nors ir gali būti dėvimi ilgiau nei medicininės kaukės (iki 8 val.), jie yra vienkartiniai. Tad nusiėmus neturėtų būti dėvimi pakartotinai, o respiratoriui sudrėkus reikėtų jį pakeisti nauju.

Dėvint respiratorius rekomenduojama laikytis tokių pat taisyklių, kaip ir dėvint medicinines kaukes, prieš jį nusiimant ir užsidedant respiratorių reikėtų nusiplauti ar dezinfekuoti rankas. Dėvint respiratorių svarbu vengti liesti jį rankomis.

Naujus respiratorius rekomenduojame nešioti maišelyje, kad jie nesiliestų su kitais daiktais“, – su portalu lrytas.lt patarimais dalijosi vaistininkas.

„Camelia“ vaistinėse vienas respiratorius šiuo metu kainuoja nuo 0,99 euro. „Gintarinėje vaistinėje“ 2 respiratorius galima įsigyti už 1,79 euro, o „Eurovaistinėse“ – už 1,59 euro.

Respiratorių kaina BENU vaistinėse paaiškės tada, kai bus sulaukta šių prekių.

Šluoja ir greituosius testus

Kaip pastebėjo I.Tėvelienė, pastaruoju metu išaugo ir greitųjų testų poreikis. Nuo sausio 12 d. pardavimai ūgtelėjo apie 30 proc.

„Vaistininkai pastebi, kad pacientai daug atsakingiau rūpinasi savo be artimųjų sveikata, ruošiasi iš anksto, daug dažniau konsultuojasi su vaistininkais dėl papildomų apsaugos priemonių nuo virusų bei imuniteto stiprinimo“, – sakė ji.

Lrytas.lt primena, kad nuo šio pirmadienio uždarose erdvėse vyksiančiuose renginiuose visi vyresni nei šešerių metų žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo renginio metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo to atleidžiami tik neįgalumą turintys žmonės, kurie to daryti negali dėl savo sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Šios taisyklės netaikomos asmeninėms šventėms, taip pat – mišioms, kuriose respiratoriai yra tik rekomenduojami. Renginiais nelaikomi ir apsilankymai muziejuose ir parodose, ten respiratorius nebus būtinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.