Naujausi duomenys jau rodo Lietuvos verslų nuostolius dėl Kinijos

Gruodžio mėnesį iš Kinijos į Lietuvą prekių išsiųsta už 192 mln. eurų, o tai yra apie 37 proc. daugiau nei prieš metus, tačiau prekių eksportas iš Lietuvos į Kiniją – sumažėjo.

Kinija.<br>Tom Fisk/pexels.com nuotr.
Kinija.<br>Tom Fisk/pexels.com nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-19 11:44

„Žinoma, dalis tokio prieaugo yra dėl kainų padidėjimo, bet kadangi į Lietuvą labiau keliauja vartojimo ir tarpinio vartojimo prekės, o ne žaliavos, įtaka nėra esminė. Todėl bendras prekių iš Kinijos išsiuntimas į Lietuvą gruodį nemažėjo ir netgi stabiliai augo.

Problemų galbūt buvo tik su atskiromis prekėmis, bet tą įmonės turi aiškiai įvardinti pačios“, – feisbuke apie importą iš Kinijos rašė SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas, primindamas, kad daugelis šių prekių į Lietuvą atkeliauja laivais, todėl Lietuvos importo statistikoje bus matomos tik vasarį.

Vis dėlto jau matomi aiškūs prekių eksporto iš Lietuvos į Kiniją nuostoliai. Kaip rašė ekonomistas, gruodį Kinijoje buvo išmuitina prekių vos už 3 mln. eurų, kai anksčiau šie skaičiai siekdavo apie 30 mln. eurų.

„O tai jau yra aiški nuostolių suma verslui, nes krovinių į Kiniją rugsėjį ar spalį buvo išsiųsta ne mažiau negu anksčiau, todėl tikėtina, kad apie 30 mln. eurų vertės kroviniai (CIF verte) gruodį buvo įstrigę dėl problemų muitinėje“, – teigė T.Povilauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.