„Intel“ ketina statyti 20 mlrd. dolerių kainuosiančią puslaidininkių gamyklą

Viena pirmaujančių pasaulyje kompiuterių komponentų gamintoja – JAV korporacija „Intel“ – planuoja Ohajo valstijoje pastatyti 20 mlrd. dolerių kainuosiančią puslaidininkių gamyklą, skelbia leidinys „Time“.

Pernai „Intel“ taip pat paskelbė apie planus statyti lustų gamyklas Arizonoje ir Naujojoje Meksikoje, į kurias būtų investuota 23,5 mlrd. dolerių.<br>Bru-nO/pixabay.com nuotr.
Pernai „Intel“ taip pat paskelbė apie planus statyti lustų gamyklas Arizonoje ir Naujojoje Meksikoje, į kurias būtų investuota 23,5 mlrd. dolerių.<br>Bru-nO/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 1:38 PM

Korporacijos valdybos pirmininkas Patas Gelsingeris interviu leidiniui pareiškė, kad gamyklą numatyta statyti Naujajame Olbanyje. Statybos turėtų prasidėti, o gamykla, kurioje būtų sukurta mažiausiai 3 tūkst. darbo vietų, turėtų pradėti veikti 2025 metais.

„Tikimės, kad tai bus didžiausia puslaidininkių gamybos įmonė pasaulyje. Mes padėjome sukurti Silicio slėnį, o dabar ketiname sukurti šalies silicio širdį“, – sakė P.Gelsingeris.

Pernai „Intel“ taip pat paskelbė apie planus statyti lustų gamyklas Arizonoje ir Naujojoje Meksikoje, į kurias būtų investuota 23,5 mlrd. dolerių.

„Intel“ aktyviai siekia sumažinti priklausomybę nuo Azijos puslaidininkinių gamintojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.