Prašo areštuoti neteisėtai C. Eastwoodo veidą panaudojusio „Mediatono“ akcininko lietuvio turtą

Aktoriaus Clinto Eastwoodo advokatai teismo prašo „Mediatono“ vadovo ir akcininko turto arešto, įtaria neteisėtą bendrovės likvidavimą, vengiant atsiskaityti su kreditoriais, slepiant bendrovės skolas ir nurodant melagingus duomenis valstybei.

 C.Eastwoodas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 C.Eastwoodas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 10:38 AM, atnaujinta Jan 26, 2022, 10:46 AM

Holivudo aktorius C.Eastwoodas ir JAV bendrovė „Garrapata“ Klaipėdos apygardos teismo prašo taikyti Lietuvos bendrovės „Mediatonas“, neteisėtai naudojusios aktoriaus veidą, platinant kanabioidinius produktus ir dėl to turinčios atlyginti 5,274 mln. eurų žalą aktoriui ir „Garrapata“ bendrovei, vadovo Giedriaus Bučinsko turto arešto.

Ieškovų įsitikinimu, bendrovės vadovas ir vienintelis akcininkas G.Bučinskas inicijavo „Mediatono“ likvidavimo procedūrą ne tik siekdamas išvengti bendrovės prievolės vykdymo ieškovų atžvilgiu, bet ir žinodamas apie jo padarytą žalą aktoriui ir jo reikalavimus, kuriuos nuslėpė likvidavimo metu, taip pažeisdamas ieškovų teisės.

„Mediatonui“ dar 2021 m. vasarį buvo pranešta apie aktoriaus ir JAV bendrovės keliamus reikalavimus dėl neteisėtos „Mediatono“ veiklos. Bendrovė ne kartą buvo informuota, jog ieškovai kreipėsi į JAV Teismą su ieškiniu prašydami atlyginti žalą dėl neteisėto ieškovo C.Eastwoodo atvaizdo panaudojimo. Tad atsakovui, kaip bendrovės vadovui ir vieninteliam akcininkui, neabejotinai buvo žinoma jo įmonei reiškiamų reikalavimų, o vėliau ir ieškovams iš bendrovės priteista 6 094 565,33 JAV dolerio suma“, – dėstoma ieškinyje Klaipėdos teismui.

Ieškinyje teigiama, kad G.Bučinsko atlikti neteisėti veiksmai buvo nukreipti į kaip bendrovės kreditorių teisių pažeidimą.

Atsakovas, siekdamas, kad bendrovė išvengtų prievolės ieškovams vykdymo (atlyginti daugiau nei 5 mln. eurų žalą už neteisėtą aktoriaus atvaizdo naudojimą), inicijavo bendrovės likvidavimo procedūrą ir jos metu neteisėtai neįtraukė ieškovų į bendrovės kreditorių sąrašus, o jų reikalavimo – į bendrovės įsipareigojimus ir ją užbaigė išregistruodamas bendrovę, kaip nebeturinčią finansinių įsipareigojimų, todėl eliminavo ieškovų galimybes reikalauti savo kreditorinių reikalavimų patenkinimo iš bendrovės.

„Būdamas bendrovės likvidatoriumi, įmonės vadovas sąmoningai neįtraukė Ieškovų į bendrovės kreditorių sąrašus, o jų reikalavimo – į bendrovės įsipareigojimus, ir bendrovės likvidavimo procedūrą užbaigė bendrovės išregistravimu, tokiu būdu užkirsdamas kelią ieškovams patenkinti savo reikalavimus iš bendrovės. Taip atsakovas savo veiksmais padarė tiesioginę žalą ieškovams“, – rašoma ieškinyje teismui.

Advokatų teigimu, atsakovas likvidavimo procedūrą inicijavo siekdamas išvengti bendrovės prievolės vykdymo ieškovų atžvilgiu, o likvidavimo procedūros metu, būdamas bendrovės likvidatoriumi, sąmoningai neįtraukė ieškovų į bendrovės kreditorių sąrašus bei jų reikalavimo – į bendrovės įsipareigojimus, todėl neįvykdė likvidatoriui įstatymuose įtvirtintos pareigos – atsiskaityti su bendrovės kreditoriais, bet nepanaudotą bendrovės turtą perleido bendrovės vieninteliam akcininkui, t. y. sau.

Ieškinyje nurodoma, kad tokiais savo veiksmais likvidatorius pažeidė eilę įstatymų, teikė juridinių asmenų registrui neteisingą informaciją, likvidavimo akte patvirtinęs, kad bendrovė kreditorių neturi, melagingai nurodė, kad atlikti visi su likvidavimu susiję veiksmai.

„Likvidavus bendrovę, o jos nepanaudotą turtą perleidus atsakovui, buvo eliminuotos tiek bendrovės galimybės atsiskaityti su ieškovais, tiek ir ieškovų teisė į reikalavimų patenkinimą iš jos“, – sakome ieškinyje.

Atsakovo neteisėti veiksmai, atlikti netinkamai vykdant bendrovės akcininko bei likvidatoriaus pareigas, sukėlė ieškovams žalą, nes eliminavo galimybes susigrąžinti bent dalį JAV Teismo sprendimu priteistos sumos iš „Mediatono“, – rašoma ieškinyje.

Klaipėdos teismo aktoriaus advokatai taip pat prašo įpareigoti G.Bučinską pateikti visus duomenis ir tai patvirtinančius dokumentus apie likvidavimo procese iš „Mediatono“ jo gautas lėšas ir kitą turtą, duomenis ir tai patvirtinančius dokumentus apie likvidavimo procese iš „Mediatono“ gautas (perimtas) reikalavimo teises pagal išduotas paskolos sutartis bei šių sutarčių kopijas, piniginių lėšų judėjimą per „Revolut“ ir kt. turėtas bendrovės sąskaitas.

„Žalos suma neabejotinai didesnė, ji bus paskaičiuota gavus visus tam būtinus duomenis, kuriais disponuoja likvidatorius ir vienintelis bendrovės akcininkas G.Bučinskas“, – sako advokatų kontoros „Primus“ vadovaujantis partneris Robertas Juodka.

Los Andželo federalinis teismas pernai spalį paskelbė, kad aktoriui ir režisieriui C.Eastwoodui, taip pat jo atvaizdų ir įvaizdžio naudojimo teises valdančiai bendrovei „Garrapata“ buvo priteista 6,1 mln. dolerių (5,26 mln. eurų) žala iš Lietuvos bendrovės „Mediatonas“, pripažinus, kad kino grando įvaizdžiu buvo pasinaudota, siekiant parodyti, jog jis remia G.Bučinsko valdomos bendrovės produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.