„Achemos“ profsąjunga vasario 8-ąją pradės streiką

Dėl darbo apmokėjimo sąlygų su vadovybe nesutariantys Jonavos azotinių trąšų gamybos bendrovės „Achema“ profesinė sąjunga, vienijanti daugiau nei trečdalį darbuotojų, nutarė vasario 8 dieną pradėti neterminuotą streiką.

Achema<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Achema<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-27 18:53

Dėl streiko datos apsispręsta profesinės sąjungos tarybos posėdyje trečiadienį, tačiau apie tai paskelbta tik ketvirtadienį, kai darbdavys buvo informuotas apie streiko datą.

„Vasario 8 dieną 8 valandą prasidės neterminuotas streikas. Taryba tokį sprendimą priėmė vienbalsiai“, – ketvirtadienį BNS sakė „Achemos“ profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Anot jos, pagrindinis darbuotojų reikalavimas yra pasirašyti kolektyvinę sutartį, pagal kurią atlyginimai būtų indeksuojami kasmet, darbuotojams būtų mokamos premijos.

„Kad kiekvienais metais būtų indeksuojamas atlyginimas atsižvelgiant į infliaciją, kad darbuotojams pagal metinius rezultatus būtų išmokamas paskatinimas, kad atlygio sistema būtų kolektyvinės sutarties dalis“, – sakė B. Daškevičienė.

„Achemos“ profsąjungai šiuo metu priklauso apie 37 proc. iš maždaug 1,3 tūkst. bendrovės darbuotojų.

Principinis sprendimas rengti streiką priimtas pernai gruodį, tam pritarė 81 proc. profsąjungos narių – apie 30 proc. visų „Achemos“ darbuotojų. Taip reaguojama administracijai nesutinkant su darbuotojais pasirašyti kolektyvinę sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.