G. Nausėda: rimtai galvojame Seimui teikti projektą dėl reinvestuoto pelno neapmokestinimo

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako ketinantis inicijuoti lengvatos reinvestuojamam įmonių pelnui įvedimą.

G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Siūlys nepamokestinti reinvestuoto pelno.<br>Eilis Garvey/unsplash.coom nuotr.
Siūlys nepamokestinti reinvestuoto pelno.<br>Eilis Garvey/unsplash.coom nuotr.
Siūlys nepamokestinti reinvestuoto pelno.<br>123rf.com nuotr.
Siūlys nepamokestinti reinvestuoto pelno.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 9:09 AM, atnaujinta Jan 27, 2022, 9:11 AM

„Mes po paskutinio susitikimo su verslininkais ir su frakcijų lyderiais, o tas susitikimas kaip tik ir buvo skirtas normalizavimo santykių su Kinija klausimui, rimtai galvojame apie reinvestuoto pelno neapmokestinimo idėjos atnešimą į Seimą, tiksliau net ne idėjos, o įstatymo projekto“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė G.Nausėda.

Prezidentas pažymi, kad būtina įvertinti šios lengvatos įvedimo įtaką biudžeto pajamoms. Tačiau jis laikosi pozicijos, kad ši priemonė leistų pagerinti verslo situaciją ne tik įtampų su Pekinu kontekste, tačiau ir ilguoju laikotarpiu.

„Žinoma, įvertindami fiskalinį šitos priemonės efektą, bet aš manau, kad tai būtų svarbi priemonė galbūt ne tiek gesinant gaisrus Kinijos kontekste prasme, bet kiek, sakyčiau, ilgesnio laikotarpio Lietuvos investicinės būklės gerinimo prasme. Tai esame pasirengę šią iniciatyvą pristatyti Lietuvos Respublikos Seimui“, – tvirtino G.Nausėda.

Finansų ministerija pasisako prieš

ELTA primena, kad praėjusią savaitę ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Prezidentūroje pristatė siūlymą įvesti mokesčių lengvatą nepasiskirstytam įmonių pelnui, kurią tuomet palaikė ir šalies vadovas G.Nausėda.

Tačiau finansų ministrė Gintarė Skaistė laikosi pozicijos, kad, įgyvendinus šį pasiūlymą, fiskaliniai nuostoliai biudžetui būtų ypatingai dideli ir keltų grėsmę Vyriausybės įsipareigojimų vykdymui: švietimo susitarimo įgyvendinimui, papildomam pensijų indeksavimui, valstybės tarnybos reformos sėkmingam įgyvendinimui ir kitiems prisiimtiems įsipareigojimams.

Todėl be papildomų tvarių mokestinių pajamų šaltinių toks vienašališkas ir itin žymus biudžeto pajamų mažinimas yra sunkiai įsivaizduojamas, pažymi ministrė.

Finansų ministerija akcentuoja, kad Lietuvoje taikomi pelno mokesčio tarifai yra vieni mažiausių Europos Sąjungoje, o Lietuvos pelno apmokestinimo sistema jau šiuo metu vertinama kaip viena iš patraukliausių tradicinių pelno apmokestinimo sistemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.